materiały do Bilansu,RZiS,ZZF

Wybrane tematy:
Ukraina-nowa klasyfikacja budżetowa Czyste powietrze Wynagrodzenie AOON Św. Wychow. - pracownik , czy zmieniacie stanowisko ile przechowujecie schronienie z usługami opiekuńczymi
~OLI

materiały do Bilansu,RZiS,ZZF

Post autor: ~OLI »

czy ktoś dysponuje materiałami pomocnymi do sporządzenia sprawozdań rocznych, może jakiś link do strony internetowej. Mam stare materiały sprzed 2011 r pana TW, ale może ktoś ma bardziej aktualne, z nowymi kontami. BARDZO DZIĘKUJĘ!!!
~olik

Re: materiały do Bilansu,RZiS,ZZF

Post autor: ~olik »

może ktoś coś ma, nie wierzę, że każdy jest taki mądry i zna na pamięć konta, które bierzemy do bilansu czy do zestawienia zmian funduszu, a może to tylko ja jestem taka ciemna?
~ola

Post autor: ~ola »

no chyba tak bo nic się nie zmieniło do bilansu bierze się konta zespołu 0,1,2,3,800,860 ,640
do zzwfj konta z 8
~tomek

Post autor: ~tomek »

bierzesz salda wszystkich kont- oczywiście po przeksięgowaniu \"4\" i \"7\" na \"860\"
~OLI

wielkie dzięki, ale w których wierszach, które konta?
~ola

masz materiały z 2011 to zajrzyj w nie nic się nie zmieniło
~OLI

to są materiały, kiedy np. na 225 księgowało się FA a nie na 720, a koszty były wszystkie na 400, amortyzacja 401 więc nie do końca są aktualne, ale bardzo dziękuję za chęci
~ola

a co mają konta zespołu 7 i 4 do bilansu Oli czy ty wiesz gdzie wróbelki ćwierkają bo chyba nie
~OLI

piszę ogólnie o sprawozdaniach, trochę kultury i inteligencji by wystarczyło.
~ola

kultury i inteligencji mówisz......... no przy takich leniwcach którzy nie zagladaja do ustaw jaki rozporządzeń i nie wiedzą czy się coś zmieniło czy nie i robili sprawozdania finansowe za 2012 rok po zmianie planu kont to rece z majtkami opadają i człowiek staje obok siebie
ODPOWIEDZ