Nie jestem do końca pewna czy należy wliczać to świadczenie do dochodu bo:Nowa_94 pisze:- Od tego roku niektórym osobom niepełnosprawnym będzie przyznawany dodatek 500+. Jeśli byłby taki przypadek w naszej gminie, należy wliczać go do dochodu.
Dziękuje, a czy masz może jakieś wzory decyzji? Ja np. pogubiłam się w tym czy wydawać jedną decyzję IX-VI czy dwie? Kiedy i po co robi się decyzję zmieniającą?Nowa_94 pisze:Ja bym się mogła podzielić, ale nie wiem czy treść moich notatek nie wyda się głupia
Dlaczego?Nowa_94 pisze: - Przy podawaniu podstawy prawnej w decyzji lepiej nie dodawać formułek typu (Dz.U. z 1991 poz. ....)
Jest jakiś przepis na przesunięcie terminu ze względu na niedzielę?Nowa_94 pisze: -Wnioski o przyznanie stypendium można składać wcześniej niż we wrześniu, ale i tak na nowo we wrześniu trzeba byłoby prosić o wykazanie dochodu z sierpnia, więc powinniśmy starać się sugerować wnioskodawcom by okres składania przez nich wniosków obejmował dni 1-15 września ( w tym roku do 16 września - 15. wypada w niedzielę)