Nienależnie pobrane stypendium - Stypendia

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 29 sie 2019, 14:22

Wypłacamy stypendium dwa razy w roku. Pani złożyła wniosek o stypendium we wrześniu 2018, jednym z dochodów był dochód z działalności gospodarczej na zasadach ogólnych (brane pod uwagę dochody za 2017 r.). Dochód na członka rodziny wynosił poniżej 200 zł, więc przyznano stypendium w większej kwocie. W czerwcu składając oświadczenie o wyrażeniu zgody na zmianę decyzji administracyjnej wyszło, że mąż wnioskodawczyni był na stażu z UP w październiku 2018 r., więc automatycznie dochód na 1 członka rodziny wzrósł powyżej 200 zł. Weryfikując od nowa dochody powinnam wziąć pod uwagę jej dochody z działalności za 2017 r, czy za 2018 r.? Wziąć pod uwagę fakt, kiedy było zgłoszone, czyli w 2019 r, czy kiedy mąż podjął staż, czyli w 2018 r.?
społecznik13
Stażysta
Od: 08 wrz 2017, 18:51
Zajmuję się: Karta Dużej Rodziny, Pomoc materialna dla dzieci

Napisano: 29 sie 2019, 14:34

Też chętnie dowiem się odpowiedzi, ponieważ dopiero zaczynam przygodę ze stypendiami. Zadawałam już kilkakrotnie pytanie, ale nikt nie udzielił mi odpowiedzi. Może społecznik13 pomoże :) Dlaczego i po co wydaje się decyzję zmieniającą? Jestem zielona :(
don_ka
Praktykant
Od: 09 sie 2019, 12:11
Zajmuję się: Stypendia szkolne, zezwolenia na alkohol, pożytek publiczny, działalność gospodarcza

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x