matka z trójka dzieci
matka z trójka dzieci
Jest matka wdowa i trójka dzieci chodzi mi o najstarszego syna >on chodzi do szkoły zaocznie i też pracuje więc jak to jest jemu karta się należy czy nie ? Czy o niego ma nie wnioskować tylko na siebie i dwójkę młodszych ?
Re: matka z trójka dzieci
Odpowiedz Ministerstwa na stronie: https://www.mpips.gov.pl/wsparcie-dla-ro ... samorzadu/
Czy Karta Dużej Rodziny przysługuje pracującemu studentowi?
Karta przysługuje pracującemu studentowi, bez względu na rodzaj studiów (licencjackie, magisterskie, jednolite, doktoranckie, dzienne, wieczorowe, zaoczne), pozostającemu na utrzymaniu rodziców.
Czyli w tym przypadku przysługuje jeśli jest na utrzymaniu. Ja bym wnioskowała o Karty.
Gdyby nie studiował, karta nie przysługiwała by nikomu. Bo jeśli jedno z trójki dzieci nie spełnia kryteriów KDR nie przysługuje całej rodzinie.
Czy Karta Dużej Rodziny przysługuje pracującemu studentowi?
Karta przysługuje pracującemu studentowi, bez względu na rodzaj studiów (licencjackie, magisterskie, jednolite, doktoranckie, dzienne, wieczorowe, zaoczne), pozostającemu na utrzymaniu rodziców.
Czyli w tym przypadku przysługuje jeśli jest na utrzymaniu. Ja bym wnioskowała o Karty.
Gdyby nie studiował, karta nie przysługiwała by nikomu. Bo jeśli jedno z trójki dzieci nie spełnia kryteriów KDR nie przysługuje całej rodzinie.
Oprócz matka z trójka dzieci - Karta Dużej Rodziny przeczytaj również:
Zmiana nazwiska
Postępowanie wyjaśniające
różne miejsca zamieszkani :(
Jak przyznać
jak przyznać?
KDR a ograniczenie praw rodzicielskich
KDR do studenta zaocznego
Pieniądze KDR
czy przyznac kartę
wykorzystanie karty ogólnopol. w lokalnym prorgamie
gmina czy miasto