Mega dylemat postępowanie prosze o pomoc - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 2    [ Posty: 17 ]

Napisano: 31 lip 2014, 21:19

Dłuznik ma dwoje dzieci z różnymi wierzycielkami.
Jeśli jako owd na podstawi I wniosku wykonałam działania wobec dłuznika , udzielił wywiadu itd poddano go aktywizacji bez sukcesu w znalezieniu pracy i wpłynął kolejny wniosek od innego oww w efekcie działań dłuznik również udzielił wywiadu itd ale nie zgłosił się na kolejna wizytę w PUP w ramach aktywizacji i został wykreślony z ewidencji. To moje pytanie brzmi czy wszczynam postępowanie o uznanie za uchylającego wobec wszystkich dzieci czy nie biorę pod uwagę pierwszego wniosku który został doprowadzony do końca.
yvone2

Napisano: 01 sie 2014, 9:03

zapewne w obu wywiadach wskazał ci powód niepłacenia alimentów BRAK PRACY, więc albo jest bezrobotny albo nie jest!

POSTĘPOWANIE WOBEC WSZYSTKICH DZIECI (ale ja to robię ogólnie nie wyszczególniam konkretnego dziecka, nawet teczka jedna!), bo nie może być niezarejestrowany tylko dla jednej sprawy!
FUN DUSZek
Awatar użytkownika
Referent
Od: 18 sie 2011, 10:13
Zajmuję się:

Napisano: 01 sie 2014, 9:05

ja bym odniosła się do wszystkich dzieci, przecież to że się zarejestrował i go aktywizowałaś w UP nie oznacza że wniosek został doprowadzony do końca.. jeżeli jest dłużnikiem a zmienia się jego sytuacja (np. nie jest zarejestrowany w UP i nie pracuje) to robisz dalej całe postępowanie... ja bym Go zobowiązała do zarejestrowania jako poszukujący pracy lub doniesienia umowy w przypadku podjęcia zatrudnienia.
dalej wszcz. post., dec. uchylający i prokuratura.
*M*

Napisano: 01 sie 2014, 9:07

FUN DUSZek a robisz jedno wszczęcie i jedną decyzję za uchylającego i dwie prokuratury? czy wszystko x2 ?
*M*

Napisano: 01 sie 2014, 9:10

*M* pisze:FUN DUSZek a robisz jedno wszczęcie i jedną decyzję za uchylającego i dwie prokuratury?
- dokładnie tak.
FUN DUSZek
Awatar użytkownika
Referent
Zajmuję się:

Napisano: 01 sie 2014, 9:16

FUN DUSZek pisze:
*M* pisze:FUN DUSZek a robisz jedno wszczęcie i jedną decyzję za uchylającego i dwie prokuratury?
- dokładnie tak.
sorki że Cię tak męczę ale jestem początkująca :) a jakby była sytuacja że przy jednej wierzycielce wpłaca te 50% a przy drugiej nie? to dalej jedna dec o uchylającym i jedna prokuratura? czy też jakieś umorzenie post.?
*M*

Napisano: 01 sie 2014, 10:40

*M* pisze:
FUN DUSZek pisze:
- dokładnie tak.
sorki że Cię tak męczę ale jestem początkująca :) a jakby była sytuacja że przy jednej wierzycielce wpłaca te 50% a przy drugiej nie? to dalej jedna dec o uchylającym i jedna prokuratura? czy też jakieś umorzenie post.?

no w takiej sytuacji dalej jest decyzja o uchylaniu ale już jeden wniosek do prokuratury i starostwa.
FUN DUSZek
Awatar użytkownika
Referent
Zajmuję się:

Napisano: 01 sie 2014, 10:49

Dwa postępowania, w sprawie uchylania się od obowiązku alimentacyjnego wobec .... Dwie decyzje bo w jednym przypadku może płacić 50% i wtedy umarzasz, a w drugim może nie płacić nic i wtedy uznajesz.
@kasia
Awatar użytkownika
Praktykant
Od: 21 maja 2014, 10:52
Zajmuję się:

Napisano: 01 sie 2014, 11:11

no i dylemat :)
każdy inaczej :)
*M*

Napisano: 01 sie 2014, 13:03

@kasia pisze:Dwa postępowania, w sprawie uchylania się od obowiązku alimentacyjnego wobec .... Dwie decyzje bo w jednym przypadku może płacić 50% i wtedy umarzasz, a w drugim może nie płacić nic i wtedy uznajesz.
ojojoj a czy jak uznasz dłużnika, że się uchla od zobowiązań alimentacyjnych - to jak mu wydasz 2 decyzję to oznacza że się bardziej uchyla? to może w tej sytuacji wydaj decyzję że się CZĘŚCIOWO uchyla od zobowiązań alimentacyjnych! ;)
FUN DUSZek
Awatar użytkownika
Referent
Zajmuję się:

Strona 1 z 2    [ Posty: 17 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x