w pismie z mpips jest zapis ze tylko osoby upowaznione beda mogly logowac sie do systemu, u nas tylko ja sie loguje, kierownik ma ogolne upowanienie do prowadzenia ustawy z KDR,a mi od stycznia dali upowaznienie to obslugi nowego systemu (do starego tez nie mialam), ale wg pisma trzeba miec upowaznienie do SI KDR
w module adm zarządzanie użytkownikami uzupełniłam dane użytkownika czyli siebie jako administratora gminnego tzn. wprowadziłam imię, nazwisko, dane kontaktowe. potem wysłałam maila na podany adres, jako kod autoryzacji podałam 4 pierwsze znaki w haśle z koperty, które trzeba było zmienić na nowe przy pierwszym logowaniu. czy dobrze zrobiłam? i jeszcze przy uzupełnianiu danych użytkownika jest miejsce na hasło które trzeba wygenerować... po co jest to hasło bo nie rozumiem
nie wiem co się stało.wysłałam maila aktywującego a teraz nie mogę się zalogować do systemu chociaż loguję się tym loginem i hasłem co zwykle.o co chodzi? czy ktoś tak ma?
A co z rolami? W administratorze macie na razie przypisane tylko DWIE? czy może trzeba edytować i pozaznaczać wszystkie, zanim przyjdzie ten mail z zaproszeniem?