meldunek w dps - Domy Pomocy Społecznej, Zakłady Opiekuńczo-Lecznicze

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 04 gru 2012, 16:04

Witam
Po jakim czasie mieszkaniec dps powinien być zameldowany w tym dps na pobyt stały?
~anna

Napisano: 04 gru 2012, 16:27

Na początek wpis do książki meldunkowej ważny 2 m-ce. W międzyczasie meldunek stały albo czasowy zależy co pisze na decyzji.
~ala

Napisano: 04 gru 2012, 19:52

Meldunek powinien być na stałe, chyba że napisze prośbę do dyrektora i z ważnych powodów to wtedy meldujemy w urzędzie na pobyt czasowy.

Z tego co wiem mamy 3 doby na dopełnienie obowiązku meldunkowego.
~1111

Napisano: 05 gru 2012, 15:35

a z tego co ja wiem 2 m-ce. Wpis do dpeesowskiej książki meldunkowej jest równoważny z meldunkiem na 2 m-ce.
~ala

Napisano: 12 gru 2012, 17:14

U nas obligatoryjnie pierwszy meldunek czasowy na pół roku a później z automatu na stałe
~malwina

Napisano: 21 mar 2013, 0:56

u nas po pół roku
~aga

Napisano: 21 mar 2013, 12:58

Nie rozumiem jak można meldować Mieszkańca z automatu na stałe. Jeżeli Mieszkaniec nie chce to nie można go zmusić do zameldowania na pobyt stały w domu pomocy społecznej. Potwierdza to też Pani z wydziału spraw obywatelskich. Brak jest przepisów zmuszających mieszkańca DPS do meldunku na pobyt stały. Więc jeżeli ktoś chce być zameldowany na pobyt czasowy to nie ma wyjścia i melduje się go na czasowo nawet na 2 czy 3 lata.
~Katarzyna

Napisano: 22 mar 2013, 18:08

jeżeli na decyzji MOPR jest że na pobyt stały to wtedy melduje sią na stałe.
~ala

Napisano: 25 mar 2013, 10:40

ops może skierować na czas określony lub nieokreślony, w rozporządzeniu nie ma mowy o skierowaniu na pobyt stały.
~dytko

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x