przeniesienie albo zmiana decyzji - Domy Pomocy Społecznej, Zakłady Opiekuńczo-Lecznicze

Strona 1 z 2    [ Posty: 15 ]

Napisano: 04 gru 2012, 11:04

Pomożcie
Klient został umieszczony w dps sąsiedniego powiatu kilka lat temu (jeszcze na starych zasadach). Teraz miasto otworzyło \"swój\" dps i chce ściągnąć mieszkańca do siebie, aby nie płacić innej jednostce za pobyt. Jak to zrobić? Klient nie jest do końca przekonany czy chce zmienić obecny dom na inny - siła przyzwyczajenia a dyrekcja tego domu nie pomaga mu w podjęciu decyzji(czemu się wcale nie dziwię) ale przełożony chce aby klient wrócił do nas. Czy można uchylić albo zmienić decyzję o umieszczeniu go w konkretnym dps-ie?
~Iwona

Napisano: 04 gru 2012, 11:19

Tylko za Jego zgodą. A tak na marginesie to jeśli jest na starych zasadach to przecież miasto za niego nie płaci.
~Maciek

Napisano: 04 gru 2012, 14:59

Racja, ale mamy też przypadek w innym powiecie gdzie jest mieszkaniec umieszczony w 2010 i też staramy się o jego przeniesienie, ale z marnym skutkiem.
~Iwona

Napisano: 04 gru 2012, 15:01

Czyli nie będziemy w stanie jakoś bez jego zgody nic zrobić?
~Iwona

Napisano: 04 gru 2012, 15:12

@Iwona prosze Cię, nawet nie pisz takich rzeczy. Po pierwsze przepisy na to nie pozwalają, a po drugie jak można człowieka tak potraktować ? Jak sobie to wyobrażasz na siłe, człowieka przewieź gdzie indziej, bo przełożony ma taki kaprys ???????
~Maciek

Napisano: 07 gru 2012, 16:32

Ja Cię rozumiem i też jestem tego samego zdania ale mam do wykonania poelcenie służbowe
~Iwona

Napisano: 07 gru 2012, 17:26

No tak, teraz ja Cię rozumiem. No cóż.... przykro mi, wkońcu pod decyzją podpisuje się Dyrektor.
Powodzenia.
~Maciek

Napisano: 17 gru 2012, 11:26

ale to ona musi być umieszczona na starych zasadach znowu. Zresztą skoro jest na starych zasadach do Wojewoda płaci temu DPS a nie gmina.
~d

Napisano: 17 gru 2012, 15:01

Oczywiście macie racje ale chodzi o to, żeby ta osoba zamieszkała teraz w naszym dps-ie bo mamy wolne miejsca... i jak to zrobić?
~Iwona

Napisano: 17 gru 2012, 16:49

Dajcie sobie spokoj z tą osobą. Szukajcie innych chętnych co przyjdą na nowych zasadach.
To się finansowo bardziej opłaca.
~Maciek

Strona 1 z 2    [ Posty: 15 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x