Mendia ukrywają zdarzenie - HYdE PaRK

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 01 wrz 2016, 14:19

Gdyby coś podobnego zrobiła córka Prezydenta Dudy, mendia huczałyby od rana do nocy i od poniedziałku do niedzieli przez okrągły miesiąc. Ale gdy chodzi o rodzinę Bolka będą milczeć tak długo jak się da, by po czasie podać skąpą informację, wstydliwie chowając ją i najlepiej przykrywając jakąś inną dramatycznie brzmiącą informacją:

"Do brutalnego ataku doszło dziś w nocy w Gdańsku. Na jednym z osiedli 19-letni mężczyzna ugodził nożem dziewczynę. 22-latka doznała uszkodzenia ciała. Pikanterii całej sprawie dodają informacje o tożsamości sprawcy. Z nieoficjalnych źródeł dowiedzieliśmy się, że zatrzymanym jest wnuk Lecha Wałęsy - Dominik. ..."
aleyaya

Napisano: 01 wrz 2016, 14:40

Nie ma dla mnie większego znaczenia kto jest sprawcą przemocy, wnuk, syn byłego prezydenta,przecież tu chodzi o ukaranie czynu i tyle. Więc nie rozumiem dlaczego ujawnienie " tożsamości" miałoby nadać całej sprawie pikanterii ( i to słowo...pikanteria) nie podoba mi się przy okoliczności napaści z użyciem noża. To po pierwsze, a po drugie przecież media są narodowe czyli PIS- owskie ( dlatego wyrzuciłam przez okno telewizor), więc nie sądzę, aby media huczały gdyby taka historia dotyczyły córki Dudy.
[Anioł.]

Napisano: 01 wrz 2016, 15:06

Media są narodowe zaś mendia salonowe i popaprańców :)' . Nie czytasz ze zrozumieniem. Gdyby to zrobił wnuk kogokolwiek z obozu obecnie rządzącego to MENDIA zrównałyby tego polityka z ziemią. To są właśnie standardy sowieckie. Takimi samymi standardami wykazuje się Gronkiewicz gdy twierdzi, że nie poda się do dymisji a podobno PO to partia europejska a PiS zamordystyczna. Otóż w Zachodniej Europie każdy polityk w przypadku wybuchu takiej afery, jaka teraz ma miejsce w Warszawie natychmiast podałby się do dymisji. Ale to są standardy europejskie. PO i Bufetowa zaś stosują standardy Leninowskie "władzy raz zdobytej nigdy nie oddamy".

Oczywiste jest, że mendia biorą na przeczekanie, bo już sztab lemingowski został zaprzęgnięty do przygotowania jednolitego "przekazu dnia". Tak samo postąpili z Bufetową. Schowali ją do nory i wypuścili dopiero gdy przygotowali dla niej strategię mataczenia.
kristof

Napisano: 01 wrz 2016, 15:52

Nie wiem jaka to afera wybuchła w Warszawie- jak mówiłam nie mam telewizora, ale skoro wybuchła, to i bez telewizji powinnam słyszeć, mniejsza o to.Rozpisał się pan na temat umownego podziału mediów, mnie to nie intersesuje, bo to wszystko można zamknąć w 3 słowach " media zniekształcją przekaz", tak było, jest i będzie a na pytanie dlaczego- istnieje wiele interpretacji w zależności od własnych poglądów, nie znaczy właściwych czyli powszechnych.
To może zamiast oglądać, lepiej czytać panie Kristof...zawsze wtedy istnieje możliwość aby do tego samego tekstu wrócić kilka razy- po to jak pan mówi- BY CZYTAĆ ZE ZROZUMIENIEM.
[Anioł.]

Napisano: 01 wrz 2016, 17:57

No tak, gdy popapraniec wykręci jakiś numer to słyszymy "Polacy nic się nie stało" albo "ja o niczym nie słyszałam" "nic nie wiem o żadnej aferze". Jesteś nieodrodną córką salonu.

Ja pamiętam, że gdy PiS rządziło po raz pierwszy to wtedy to co najbardziej oburzyło polityków PO była zapowiedź i faktyczna walka z przekrętami. Bo przecież dla salonu PiS nie byłby taki zły gdyby nie domagał się lustracji i nie ścigał aferzystów.

Anioł nie bądź zakłamana. Nie musisz oglądać tv by wiedzieć co dzieje się w Warszawie, bo masz Internet. Jedyny plus tej obłudnej postawy jest taki, że wstydzisz się tego co tam zrobiono.
cha, cha, cha

Napisano: 01 wrz 2016, 20:08

mendia były są i będą mendiami nawet mendia narodowe - takie jest odwieczne prawo mendiów i basta
no kuźwa

Napisano: 01 wrz 2016, 21:34

ch, cha, cha- no to żeśmy sobie pożartowali...
Proszę mnie nie wplątywać w jakieś dywagacje polityczne (określenia typu: Bufetowa, mendia salonowe, mendia popaprańców i inne), ponieważ mnie kompletnie taka wymiana zdań nie interesuje).
Nie sądzę także aby Pan/i był gotowy do jakichkolwiek dyskusji politycznych, ponieważ nie potrafi się Pan/i odnieść krytycznie do wydarzeń, uderzając personalnie w adwersarza. Typowy pieniacz. Proszę też sobie zapamiętać, że nie wstydzę się za zachowania polityków, ponieważ z żadną opcją polityczną się nie utożsamiam- nie zamierzam brać żadnej współodpowiedzialności za ich zachowanie.
[Anioł.]

Napisano: 01 wrz 2016, 22:24

a do kogo ten tekst?
no kuźwa

Napisano: 01 wrz 2016, 22:34

do inteligentnych osób, co oznacza: błyskoltiwych, mądrych, myślących, pojętnych, rezolutnych,myślących na poziomie, z polotem, z sensem, erudycyjnych itd, itd..
ps. spokojnie gdzieś Pan się odnajdzie z powyższych- ale to zależy od kolejnego Pana pytania ;)
[Anioł]
Stażysta
Od: 26 sie 2016, 21:20
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem