Metamorfoza OPS Śródmieście m.st. Warszawy - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 21 z 47    [ Posty: 461 ]

Napisano: 25 lip 2014, 22:02

Związki były i są nadal!!! Ale my niestety nie mamy kogo i czego promować nasz pracodawca nie stosował się do przepisów prawa pracy co udowodnił sąd pracy przywracając zwolnionych bezprawnie pracowników socjalnych!
czy ktoś pamięta jeszcze jak burmistrz Dzielnicy Śródmieście m. st. Warszawy Pan Wojciech Bartelski nazwała zwolnionych pracowników na spotkaniu z młodymi liberałami ? Nota bene spotkanie pod nazwą " Liberalna polityka samorządów terytorialnych" No więc nazwał ich " nierobami", "mendami" oraz darmozjadami" i że byli to niestety związkowcy " Solidarności". Został niestety nagrany przez jakiegoś liberała zapewne....
anonimus

Napisano: 26 lip 2014, 0:26

Z tego co wiem, nie ma obecnie Związków Zawodowych w CPS Konwiktorska. Podobno formalnie istnieją, ale nie działają. Próbowano reaktywować organizacje związkowe, które istniały w zlikwidowanym OPS i ŚOO. Po likwidacji OPS i ŚOO wybrano nowy zarząd organizacji reprezentującej głos pracowników w ramach struktur NSZZ "Solidarność". Z tego co wiem, pracodawca nie przyjął do wiadomości i nie uwzględnia w bieżącej działalności placówki istnienia zakładowej organizacji związkowej w CPS Dzielnicy Śródmieście w Warszawie.
Andrzej

Napisano: 26 lip 2014, 7:10

no to może zróbmy jak USA. Konkurs Pracodawca przyjazny pracownikom to taki Oskar. Zróbmy konkurs Złote maliny na najbardziej nieprzyjaznego pracodawcę. Myślę, że wielu pracodawców kwalifikowałoby się do pierwszego miejsca, dopiero byłaby walka
ktoś

Napisano: 30 lip 2014, 18:56

W poniedziałek zmarł nagle nasz kolega Alek Bogusławski wyjechał z rodzina na urlop...i już nie wróci na Konwiktorską. jesteśmy pogrążeni w smutku :cry: przez ostatni okres czasu ciężko pracował na chyba najtrudniejszym socjalnie poletku Śródmieścia Warszawy. W piątek 1.08. o godz. 15 żegnamy naszego kolegę na cmentarzu w Wólce Węglowej.
smutek

Napisano: 30 lip 2014, 19:17

Zmarł Aleksander Bogusławski - pracownik socjalny z Warszawy. Miał 39 lat
https://ops.pl/2014/07/zmarl-aleksander-boguslawski/
Andrzej

Napisano: 30 lip 2014, 19:56

Pracownicy OPS Ursynów w związku ze śmiercią Alka

"Naszym wyrazem koleżeńskiej żałoby jest czarna wstążka na naszej stronie, która będzie tam do dnia pogrzebu kolegi - pracownika socjalnego" - napisał do Redakcji OPS.pl Przewodniczący Związku Zawodowego Pracowników OPS Ursynów w Warszawie.

https://www.opsursynow-zzp.waw.pl/
Andrzej

Napisano: 31 lip 2014, 10:01

Utwór dedykowany ALKOWI BOGUSŁAWSKIEMU, który zmarł 28 lipca 2014

Tomasz Świątek, gitarzysta Zespołu "At Domine" napisał w FB profilu Alka: "...znaliśmy się ponad 20 lat. objeździliśmy mazury, bieszczady i inne piękne zakątki Polski. Bardzo mi przykro. Ostatni raz się widzieliśmy jak grałem koncert w Wa-wie chyba 3-4 lata temu. A gadaliśmy przez telefon chyba ze 3-4 miesiące temu. Szkoda że już nie pogadamy...."

Poprosiłem Tomka, aby wskazał utwór "At Domine", który podobał się lub mógłby spodobać się Alkowi. Zdaniem gitarzysty Zespołu utworem takim może być...

KLIMATRONIK - Time For The Music

https://myspace.com/atdomine/music/song ... 9-80689389

Obrazek
Andrzej

Napisano: 31 lip 2014, 13:36

Wyrazy współczucia dla wszystkich, którzy z Alkiem pracowali i dla tych, którym był bliski. Tak trudno uwierzyć, że już go nie zobaczymy.
Basia Żaboklicka

Napisano: 01 sie 2014, 1:49

Andrzej

Napisano: 01 sie 2014, 12:01

Łączę się w głębokim bólu z rodziną.
Ewa Wiejacha

Strona 21 z 47    [ Posty: 461 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x