MI- D - płatność po zakończeniu roku szkolnego. - Aktywny Samorząd

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 09 sie 2019, 11:27

Mam pytanie bo nie mogę doszukać się czy gdzieś to jest opisane. Dofinansowanie do przedszkola. od 1 stycznia do 31 lipca dziecko było w przedszkolu i kończy. 31 lipca ojciec zawiera z nami umowę. Czyli w dniu podpisania umowy wszystko jest spełnione. Co teraz z płatnością? Mogę płacic teraz mimo że już dziecko skonczyło przedszkole? Zglupiałam już:)
pracownik MOPR
Praktykant
Od: 11 kwie 2019, 15:21
Zajmuję się: środki PFRON

Napisano: 12 sie 2019, 7:26

Miałam taki przypadek. Pisałam nawet do PFRON.
Odp.:
W ranach modułu I obszar D programu "As" w warunkach uczestnictwa NIE MA WYMOGU, że dziecko musi chodzić do przedszkola w dniu składania wniosku, czy zawierania umowy. Ważne jest, w przypadku wniosków o refundację, że ze środków programu refundacja może dotyczyć kosztów poniesionych do 180 dni przed złożeniem wniosku.
PCPR-Trz
Awatar użytkownika
Referent
Od: 30 wrz 2016, 8:43
Zajmuję się:

Napisano: 12 wrz 2019, 11:47

PCPR-Trz pisze:Miałam taki przypadek. Pisałam nawet do PFRON.
Odp.:
W ranach modułu I obszar D programu "As" w warunkach uczestnictwa NIE MA WYMOGU, że dziecko musi chodzić do przedszkola w dniu składania wniosku, czy zawierania umowy. Ważne jest, w przypadku wniosków o refundację, że ze środków programu refundacja może dotyczyć kosztów poniesionych do 180 dni przed złożeniem wniosku.

okej a teraz to ja zdurniałam :) Jesli osoba złozyla mi wniosek na dofinansowanie do przedszkola od wrzesnia br do czerwca 2020 to moge tak rozpatrywac?Czy tylko to,co dotyczy tego roku ??
justyna1611
Praktykant
Od: 12 wrz 2019, 11:38
Zajmuję się: Aktywny Samorząd

Napisano: 12 wrz 2019, 14:51

Rozliczamy TYLKO rok KALENDARZOWY, czyli tylko miesiące do grudnia 2019 r.
PCPR-Trz
Awatar użytkownika
Referent
Od: 30 wrz 2016, 8:43
Zajmuję się:

Napisano: 19 wrz 2019, 18:27

justyna1611 pisze:
PCPR-Trz pisze:Miałam taki przypadek. Pisałam nawet do PFRON.
Odp.:

okej a teraz to ja zdurniałam :) Jesli osoba złozyla mi wniosek na dofinansowanie do przedszkola od wrzesnia br do czerwca 2020 to moge tak rozpatrywac?Czy tylko to,co dotyczy tego roku ??
nie, dofinansowania tylko z danego roku kalendarzowego, na rok 2020 będzie składać w przyszłym roku
Tomasz1981
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 30 paź 2015, 14:05
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x