Oszar C Zadanie 2 refundacja / dofinansowanie - Aktywny Samorząd

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 27 sie 2019, 12:02

Witam
tym razem piszę z zapytaniem odnośnie Obszaru C Zadanie 2 pomimo wielu wniosków które do tej pory rozpatrzyłam pierwszy raz spotykam się z sytuacją, że Wnioskodawca stara się i o refundacje (zakupił akumulatory w lutym 2019 do wniosku dołączył F VAT) i o dofinansowanie kosztów naprawy i konserwacji a także przeglądu technicznego - w tym wypadku dołączył ofertę cenową. Spełnia wszystkie kryteria tyle tylko jak to rozwiązać ? tzn w umowie zapisać informację o refundacji w takiej a takiej wysokości i to na jego konto a na resztę wpisać dofinansowanie i te wszystkie zapisy które się z tym wiążą ?
Z góry dziękuje za pomoc
ewaaa
Stażysta
Od: 21 wrz 2017, 13:26
Zajmuję się: Aktywny samorząd

Napisano: 28 sie 2019, 22:32

mieliśmy kiedyś taki przypadek i koleżanka modyfikowała umowę, tak jak napisałaś, trochę na dofinansowanie trochę na refundację
Tomasz1981
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 30 paź 2015, 14:05
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA

Napisano: 23 wrz 2019, 14:10

Tomasz1981 pisze:
28 sie 2019, 22:32
mieliśmy kiedyś taki przypadek i koleżanka modyfikowała umowę, tak jak napisałaś, trochę na dofinansowanie trochę na refundację
Mamy chyba jakiś problem techniczny bo dosłownie 25 min temu wchodziłam i były dwa wpisy w tym temacie i zamieszczony wzór umowy a teraz już jest to nie widoczne ...
ewaaa
Stażysta

Napisano: 23 wrz 2019, 19:04

nie mam pojęcia, dlaczego wpisy zniknęły, jutro wrzucę umowę jeszcze raz
Tomasz1981
Awatar użytkownika
Inspektor

Napisano: 23 wrz 2019, 19:05

Usuwają posty?

Napisałem tu w tym temacie, że ja bym podpisał dwie odrębne umowy. Jedna na refundację, druga na dofinansowanie. W przypadku umowy na refundację można od razu przekazać środki na konto wnioskodawcy, a w drugim przypadku normalnie po rozliczeniu.

Pisanie jednej umowy połączonej może być dość karkołomne i skomplikowane. Poza tym jakby coś poszło nie tak z rozliczeniem umowy dofinansowania to tylko będzie dotyczyło dofinansowania, a w przypadku łączonej umowy to trzeba by się bawić w aneksy albo wygaszanie umowy.

Moim zdaniem lepiej dwie odrębne.
MaBi
Praktykant
Od: 09 wrz 2019, 10:48
Zajmuję się: as

Napisano: 23 wrz 2019, 20:49

MaBi pisze:
23 wrz 2019, 19:05
Usuwają posty?

Napisałem tu w tym temacie, że ja bym podpisał dwie odrębne umowy. Jedna na refundację, druga na dofinansowanie. W przypadku umowy na refundację można od razu przekazać środki na konto wnioskodawcy, a w drugim przypadku normalnie po rozliczeniu.

Pisanie jednej umowy połączonej może być dość karkołomne i skomplikowane. Poza tym jakby coś poszło nie tak z rozliczeniem umowy dofinansowania to tylko będzie dotyczyło dofinansowania, a w przypadku łączonej umowy to trzeba by się bawić w aneksy albo wygaszanie umowy.

Moim zdaniem lepiej dwie odrębne.
Sama się zdziwiłam bo gdyby nie to że zerknęłam wcześniej i na własne oczy widziałam te wpisy była bym pewna, że nikt nic nie napisał.
Odnośnie dwóch umów to zastanawia mnie jak "obejść" wtedy kwestię zapisów karencji (gwarancji)? Zawierałam jedną umowę na refundację kosztów za przedszkole i jednocześnie na dofinansowanie i pierwsza moja myśl w tym przypadku zrobić podobnie. Niestety na odpowiedź z Warszawy czekam już 3 tygodnie ....
ewaaa
Stażysta

Napisano: 23 wrz 2019, 21:17

Jeśli na akumulatory jest jeszcze gwarancja, to na dofinansowanie przeglądów nie spełnia warunków uczestnictwa i nie możesz przyznać... Z ostatnich wyjaśnień wynika, że można przyznać tylko jeśli upłynął okres gwarancji, nieważne czy gwarancja dotyczy tej części o dofinansowanie której wnioskuje czy nie. Jak ma gwarancję na akumulatory to nie można przyznać na C2 na dofinansowanie przeglądów.

Można się zaplątać...
MaBi
Praktykant
Od: 09 wrz 2019, 10:48
Zajmuję się: as

Napisano: 13 lis 2019, 14:40

Mam zapytanie od osoby, czy może złożyć wniosek na zakup akumulatorów, bo stare jej już nie działają, a jest to osoba starsza i nie ma czym się poruszać. Mam jeszcze środki na Module I. Powiedzcie, czy jeśli złoży mi wniosek i będzie spełniać warunki programu, to czy można jej przyznać dofinansowanie ??
Moniuszko
Referent
Od: 09 lip 2017, 15:26
Zajmuję się: AS, DPS, ŚDS

Napisano: 15 lis 2019, 9:09

Moniuszko pisze:
13 lis 2019, 14:40
Mam zapytanie od osoby, czy może złożyć wniosek na zakup akumulatorów, bo stare jej już nie działają, a jest to osoba starsza i nie ma czym się poruszać. Mam jeszcze środki na Module I. Powiedzcie, czy jeśli złoży mi wniosek i będzie spełniać warunki programu, to czy można jej przyznać dofinansowanie ??
decyzja należy do Realizatora, czyli Was, jeśli złoży podanie o przywrócenie terminu złożenia wniosku, jakoś uzasadni sensownie, to możecie się do jej prośby przychylić i przyznać dofinansowanie
Tomasz1981
Awatar użytkownika
Inspektor

Napisano: 06 maja 2020, 8:07

Mam pytanie, bo nie mogę nigdzie znaleźć tego zapisu w zasadach, czy nadal jest adnotacja, że Faktura VAT ma obejmować tylko te koszty, które są w przyznanym dofinansowaniu ? Bo szukam tego zapisu i tak jakby go nie było w tym roku. A mam Pana, który składa wniosek na akumulatory i już je zakupił, a na fakturze ma pozycje: akumulatory i koszty wysyłki. Myślicie, że ta wysyła może zostać ? A ja po prostu odejmę ją i tyle ?
Moniuszko
Referent
Od: 09 lip 2017, 15:26
Zajmuję się: AS, DPS, ŚDS

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x