miejsce w dps dla przewlekle psychicznie chorych

Wybrane tematy:
odpłatność za DPS - żyjące dzieci i wnuki Odpłatność za DPS sposób nalicznia świadczenie ratownicze- mieszkaniec DPS Ustalenie odpłatności DPS - stare zasady Decyzja OPS mam płacić a z czego mam żyć Wywiady alimentacyjne u dzieci
ODPOWIEDZ
~fiolka

miejsce w dps dla przewlekle psychicznie chorych

Post autor: ~fiolka »

Mam prośbę o wskazanie, gdzie mogę szukać DPS z wolnymi miejscami dla przewlekle psychicznie chorych mężczyzn lub dla mężczyzn uzależnionych od alkoholu. Poszukuję takiego miejsca dla klienta, który jest osobą bezdomną, a wszędzie odpisują mi, że czas oczekiwania przewidywany jest na 2010r., a on tego miejsca potrzebuje od już.
~Iza

Re: miejsce w dps dla przewlekle psychicznie chorych

Post autor: ~Iza »

prosze sprawdzić w Tomczycach koło Mogielnicy
~kingulinek

Post autor: ~kingulinek »

DPS Chojno Nowe, PCPR Chełm
~bartosz

Post autor: ~bartosz »

Witam.
Myslę ,że wpierw trzeba by takową osobę poddać leczeniu odwykowemu.Natomiast po leczeniu rozglądnąć się za Domem Pomocy Społecznej. Z tego co wiem uzależnionego od alkoholu nie przyjmą na pobyt w DPS.
Pozdrawiam
~Iwona

Post autor: ~Iwona »

Zgadzam się. Najpierw musisz skierować klienta na leczenie odwykowe. Dopiero po takim leczeniu zostanie przyjęty do DPS. Najlepiej kierowań zapytania w sprawie miejsc bezpośrednio do oddziałów PCPR. Niestety domy dla psychicznie chorych są przepełnione :(
ODPOWIEDZ