Miesza mi się - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 31 sie 2016, 22:08

Hej naprostujcie mnie, bo już mi się całkiem pokićkało, mianowicie chodzi o "zł za zł".

Czy zł za zł można stosować w przypadku nowych wniosków o ZR(osoba nigdy nie pobierała ZR)? Czy tylko w przypadku gdy ktoś pobiera ZR i w ciągu roku uzyska dochód i przekroczy kryterium dochodowe?

Art. 3b: Łączną kwotę zasiłków rodzinnych wraz z dodatkami, o której mowa w ust. 3, stanowi suma przysługujących danej rodzinie w danym okresie zasiłkowym:

Co czytam ten artykuł to inaczej go rozumiem :? Dzięki za odpowiedź!
Pawełeł

Napisano: 31 sie 2016, 22:13

W każdym przypadku przekroczenia stosujesz zł za zł
Człowiek jest istotą, która całe swe życie trawi na próbach przekonania siebie, że jej istnienie nie jest bezsensowne.
Albert Camus
noteev
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 30 sty 2016, 12:40
Zajmuję się:

Napisano: 31 sie 2016, 22:36

Ok dzięki, jestem nowy i jeszcze się wdrażam. Bo z tego co czytałem kiedyś było tak że był warunek iż osoba nie mogła przekroczyć o najniższy zasiłek rodzinny jeżeli wcześniej jej przysługiwał zasiłek rodzinny.

A czy można mieć Zł za Zł w starym okresie i potem znowu przekroczenie i zł za zł w nowym?
Pawełeł

Napisano: 01 wrz 2016, 7:42

Pawełeł pisze:A czy można mieć Zł za Zł w starym okresie i potem znowu przekroczenie i zł za zł w nowym?
Można.
Człowiek jest istotą, która całe swe życie trawi na próbach przekonania siebie, że jej istnienie nie jest bezsensowne.
Albert Camus
noteev
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 30 sty 2016, 12:40
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x