Mam pytanie dotyczy modułu I obszar C zadanie Nr 3, czy dokonalibyście pozytywnej oceny formalnej wniosku i wysyłali go do eksperta w sytuacji gdy złożony wniosek jest wypełniony dobrze posiada dołączone dwie oferty proforma wraz ze specyfikacją, orzeczeniem w stopniu umiarkowanym 05-R, i zostało dołączone zaświadczenie lekarza (specjalista ortopeda - traumatolog), który w zaświadczeniu zaznacza że jest amputacja w zakresie ręki i w zakresie przedramienia, zaznacza że stan chorobowy jest stabilny jednak nie chce uzupełnić "oceny zdolności do pracy w wyniku zaopatrzenia w protezę, w której zastosowane zostaną nowoczesne rozwiązania techniczne" na druku zaświadczenia, czyli wychodzi na to ze nie we wszystkich rubrykach został uzupełniony poprawnie wniosek. nadmieniam że protezę na poziomie I lub II użytkuje dopiero od 2 tygodni. Wnioskodawca jest osobą aktywną zawodowo. Co byście zrobili odesłali zaświadczenie do zainteresowanego w celu poprawy czy ocenili formalnie pozytywnie i wysłali do eksperta.
Z góry dzięki za każda podpowiedź.
Moduł I C 3 zaświadczenie do protezy
-
- Praktykant
- Zajmuję się: AS
- Kontakt:
- PCPR-Trz
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: Moduł I C 3 zaświadczenie do protezy
W pierwszej chwili chciałam napisać, żeby prosić o uzupełnienie, ale sprawdziłam swoje wnioski z poprzednich lat i w kilku przypadkach też nic nie mam wpisanego
Z drugiej strony, "praca" nie musi być priorytetową sprawą. Może wnioskodawca koncentrować się na innych celach, np. chce "zmniejszyć bariery ograniczające jego uczestnictwo w życiu społecznym". A trzecia sprawa, to i tak Ekspert PFRON ocenia sytuację.
Niestety nie podpowiem, co jest właściwe w tej sytuacji, ja tylko wytłumaczyłam swoje niedopatrzenia w poprzednich latach

Niestety nie podpowiem, co jest właściwe w tej sytuacji, ja tylko wytłumaczyłam swoje niedopatrzenia w poprzednich latach

-
- Referent
- Zajmuję się: PFRON
- Kontakt:
Myślę, że możesz wysłać do eksperta, zaznaczając w uwagach na skierowaniu, że lekarz w zaświadczeniu lekarskim nie uzupełnił oceny zdolności do pracy. Jednym z kryteriów przystąpienia do programu jest ocena zdolności do pracy przez eksperta PFRON, więc zobaczysz co on orzeknie.
-
- Referent
- Zajmuję się: AS, DPS, ŚDS
- Kontakt:
Ja również bym odesłała do eksperta
-
- Praktykant
- Zajmuję się: AS
- Kontakt:
Dzięki za podpowiedzi 

Oprócz Moduł I C 3 zaświadczenie do protezy - Aktywny Samorząd przeczytaj również:
Zatrudnienie - ocena merytoryczna wniosku
Poszukiwane UMOWY DO MODUŁU I
Weksle - i co robicie z nimi?.......
dofinansowanie - D - ''zerówka"
C1 - a jednak..............................................
obszar D - gdy dzieci nie są pod opieką wnioskodawcy
Obszar C zadanie 3 udział własny z NFZ
Sprawność techniczna wózka w ramach C2
Dofinansowanie do zakupu wózka elektrycznego C1
Usługa tłumacza migowego w A3 - rozliczenie
Kontrol data faktury c2 przed podpisaniem umowy
Trudność w komunikowaniu się za pomocą mowy
dofinansowanie do telewizora z B3???
obszar D urlop macierzyński, wychowawczy
Moduł II przywrócenie terminu
Obszar C Zadanie 2 - utrzymanie sprawności technicznej skute