Jeśli student po raz entej kontynuuje naukę w szkole policealnej (podejrzewam, że nie ma matury i nie może podjąć stopień wyżej), ale zupełnie inny kierunek od poprzedniego, to czy dodatek takiej osobie należy się?
jak nie ma matury to chyba do szkoły policealnej nie może chodzić (bo tam wymagane jest średnie wykształcenie, ale może się nie znam)
a dodatek się należy, jeśli poprzednie szkoły policealne ukończył (poproś o świadectwo), jeśli przerwał i zaczynał od nowa inną szkołę/kierunek to wtedy się nie należy
Dzięki Tomasz, wiedziałam, że mogę na Ciebie liczyć. Sądziłam, że jak dofinansowany znów będzie ten sam rok, ale inny kierunek to już nie należy się. Z tymi świadectwami dobry domysł.
a co w przypadku - mam studentkę, I rok dofinansowany ze środków PFRON, przerwała naukę i zaczęła inny kierunek,wiadomo od I roku - należy jej się dodatek?
no właśnie do policealnej może. jak więc ukończyła szkołę policealną, jakiś tam kierunek, to może ponownie rozpocząć od I roku tak? bez utraty dodatku?