MODUŁ II pytanie

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Tomasz1981
Inspektor
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
Kontakt:

MODUŁ II pytanie

Post autor: Tomasz1981 »

Mam dwa pytania dotyczące MODUŁU II.

1. Osoba złożyła do nas wniosek w październiku, w którym wnioskuje o refundację kosztów czesnego z I półrocza (rok akademicki 2014/2015) - faktura wystawiona 29.09.2015r. oraz dofinansowanie kosztów czesnego II półrocza (rok akademicki 2015/2016). Z drugim półroczem nie ma problemu, dostanie od nas dofinansowanie do czesnego i do dodatku. A co do czesnego z I półrocza to wydaje mi się, że nie możemy udzielić jej refundacji - czy dobrze myślę?

2. drugi przypadek podobny, też wniosek dotyczy I i II półrocza z ta różnicą, że w tym przypadku rok akademicki 2015/2016 rozpoczął się w lutym 2015 roku i osoba była wtedy na I roku nauki, semestr I. A teraz od września jest na roku I semestr II (rok akademicki 2015/2016). Czy tu możemy przyznać refundację kosztów czesnego poniesionych w I półroczu?

pozdrawiam
Kasia11

Re: MODUŁ II pytanie

Post autor: Kasia11 »

aby ubiegać się o refundacje kosztów za I semestr, powinna złożyć wniosek do 30 września
Awatar użytkownika
Tomasz1981
Inspektor
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
Kontakt:

Re: MODUŁ II pytanie

Post autor: Tomasz1981 »

zgadza się znalazłem odpowiedź na stronie pfron, może innym sie przyda

w Module II - w dniu 10 października 2015 r. z tym, że:
- wniosek dotyczący refundacji kosztów czesnego za rok akademicki 2014/2015 należy złożyć w okresie trwania tego roku akademickiego (do 30 września); wniosek złożony po zakończeniu roku akademickiego nie będzie mógł być rozpatrzony pozytywnie (podstawa: rozdział VII ust. 3 pkt 2 programu: Refundacja kosztów poniesionych przed dniem zawarcia umowy dofinansowania może dotyczyć kosztów opłaty za naukę (czesnego) dotyczących bieżącego roku szkolnego lub akademickiego, niezależnie od daty ich poniesienia).
- termin złożenia wniosku dotyczącego dofinansowania roku akademickiego 2015/2016 upływa w dniu 10 października. Nabór wniosków w module II został wydłużony do dnia 10 października zgodnie z postulatami środowisk akademickich.
ODPOWIEDZ