AS - proteza

ODPOWIEDZ
Ja12

AS - proteza

Post autor: Ja12 »

Witam. Mam pytanie. Osoba niepełnosprawna w wieku aktywności zawodowej (na rencie) usłyszała na wizycie u lekarza eksperta, że powinna się zarejestrować w urzędzie pracy. Moje pytanie brzmi - czy musi się rejestrować? Bo w programie wyczytałam, że dofinansowanie do zakupu nowoczesnej protezy w ramach zadania C3 możemy przyznać osobie w wieku aktywności zawodowej (nie musi być zatrudniona).
pcpr pomocy

Re: AS - proteza

Post autor: pcpr pomocy »

mam pytanie w jaki sposób zabezpieczacie weksel dla wnioskodawcy starajacego sie o proteze?? koniecznu jest akt notarialny ???
pcpr pomocy

Post autor: pcpr pomocy »

renta nie jest aktywnością zawodową "Kierunki działań oraz warunki brzegowe pkt 22 ppkt 1. "
PCPR

Post autor: PCPR »

Ja12 - mnie też się wydaje, że wiek aktywności zawodowej, zatrudnienie przy emerytach.
Zabezpieczeniem u nas jest weksel i deklaracja wekslowa (sami takie coś tworzymy).
prosze o pomoc

Post autor: prosze o pomoc »

gdzie mogę znaleźć wzory umów o dofinansowanie moduł I ?
Awatar użytkownika
Tomasz1981
Inspektor
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
Kontakt:

Post autor: Tomasz1981 »

wzory umów trzeba sobie samemu opracować ze swoim prawnikiem, pfron kiedyś na wzór przekazał jakieś umowy każdemu kto o to poprosił swój oddział - jakich dokładnie umów szukasz jaki obszar

co do weksla, to to jest weksel i deklaracja wekslowa, przechowywane później u księgowej w sejfie

jeśli osoba jest w wieku aktywności zawodowej (kobiety do 60lat, mężczyźni do 65) to nie musi się rejestrować
ewunia

Post autor: ewunia »

proszę o pomoc :
Czy wnioskodawcy ktory w poprzednim roku dostał czesciowe dofinansowanie do protezy z PFROn z zadan ustawowych a nie z aktywnego samorzadu proteza nie nowoczesna za 8 tys zł. Czy w ty roku mozna mu przyznac dofinansowanie do nowoczesnej protezy???

Prosze o pomoc
rita5

Post autor: rita5 »

Wydaje mi się że można przyznać. Kiedyś była karencja 3 letnia dotycząca także zadań ustawowych ale w tym roku już nie obowiązuje. Karencja obowiązuje tylko w ramach zadań z AS a nie wszystkich (ustawowych), zmieniła się interpretacja w tym zakresie.
ewunia

Post autor: ewunia »

proszę o pomoc :
Czy wnioskodawcy ktory w poprzednim roku dostał czesciowe dofinansowanie do protezy z PFROn z zadan ustawowych a nie z aktywnego samorzadu proteza nie nowoczesna za 8 tys zł. Czy w ty roku mozna mu przyznac dofinansowanie do nowoczesnej protezy???

Prosze o pomoc
ODPOWIEDZ