AS - proteza
AS - proteza
Witam. Mam pytanie. Osoba niepełnosprawna w wieku aktywności zawodowej (na rencie) usłyszała na wizycie u lekarza eksperta, że powinna się zarejestrować w urzędzie pracy. Moje pytanie brzmi - czy musi się rejestrować? Bo w programie wyczytałam, że dofinansowanie do zakupu nowoczesnej protezy w ramach zadania C3 możemy przyznać osobie w wieku aktywności zawodowej (nie musi być zatrudniona).
Re: AS - proteza
mam pytanie w jaki sposób zabezpieczacie weksel dla wnioskodawcy starajacego sie o proteze?? koniecznu jest akt notarialny ???
renta nie jest aktywnością zawodową "Kierunki działań oraz warunki brzegowe pkt 22 ppkt 1. "
Ja12 - mnie też się wydaje, że wiek aktywności zawodowej, zatrudnienie przy emerytach.
Zabezpieczeniem u nas jest weksel i deklaracja wekslowa (sami takie coś tworzymy).
Zabezpieczeniem u nas jest weksel i deklaracja wekslowa (sami takie coś tworzymy).
- Tomasz1981
- Inspektor
- Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
- Kontakt:
wzory umów trzeba sobie samemu opracować ze swoim prawnikiem, pfron kiedyś na wzór przekazał jakieś umowy każdemu kto o to poprosił swój oddział - jakich dokładnie umów szukasz jaki obszar
co do weksla, to to jest weksel i deklaracja wekslowa, przechowywane później u księgowej w sejfie
jeśli osoba jest w wieku aktywności zawodowej (kobiety do 60lat, mężczyźni do 65) to nie musi się rejestrować
co do weksla, to to jest weksel i deklaracja wekslowa, przechowywane później u księgowej w sejfie
jeśli osoba jest w wieku aktywności zawodowej (kobiety do 60lat, mężczyźni do 65) to nie musi się rejestrować
proszę o pomoc :
Czy wnioskodawcy ktory w poprzednim roku dostał czesciowe dofinansowanie do protezy z PFROn z zadan ustawowych a nie z aktywnego samorzadu proteza nie nowoczesna za 8 tys zł. Czy w ty roku mozna mu przyznac dofinansowanie do nowoczesnej protezy???
Prosze o pomoc
Czy wnioskodawcy ktory w poprzednim roku dostał czesciowe dofinansowanie do protezy z PFROn z zadan ustawowych a nie z aktywnego samorzadu proteza nie nowoczesna za 8 tys zł. Czy w ty roku mozna mu przyznac dofinansowanie do nowoczesnej protezy???
Prosze o pomoc
Wydaje mi się że można przyznać. Kiedyś była karencja 3 letnia dotycząca także zadań ustawowych ale w tym roku już nie obowiązuje. Karencja obowiązuje tylko w ramach zadań z AS a nie wszystkich (ustawowych), zmieniła się interpretacja w tym zakresie.
proszę o pomoc :
Prosze o pomoc
Prosze o pomoc
Oprócz AS - proteza - Stare tematy przeczytaj również:
Moduł II
Sport, kultura...
MODUŁ II pytanie
Sport, kultura....
odmowa odstąpienia od ustalenia opłaty
SKRT i wolontariat jako udział własny
Dziecko umieszczone w ZOL postanowieniem sadu
AS - wiek aktywności zawodowej - C3
"Ograniczenie czasowe" decyzji odstępujących od odpłatności
kontynuacja orzeczenia moduł II