MODUŁ III - pomoc PFRON w związku z epidemią - PFRON - zadania powiatów

Strona 12 z 15    [ Posty: 143 ]

Napisano: 04 lis 2020, 16:53

Tomasz1981 pisze:
04 lis 2020, 14:52
szczególnie jak teraz wysyłają na zdalną :( a na zdalnej to wielkie G można zrobić;
Dokładnie tak samo mam!

Ja przy poprzednim naborze (przez to, że prawie wszyscy papierowo składali), a nie nie było wymogu że w SOW, to zrobiłam sobie tabelkę w excelu z danymi, które potrzebne są do sprawozdania i tam wprowadzałam, ale i tak nie wiem, jak ogarnąć ten MIII, bo właśnie rozliczam różnice między regionami i wydaję kasę na środki pomocnicze - PUP zwrócił sporo. :roll:
PCPR-Trz
Awatar użytkownika
Referent
Od: 30 wrz 2016, 8:43
Zajmuję się:

Napisano: 05 lis 2020, 9:46

Ja rozliczyłam już program i na nowo... U mnie sytuacja lepsza xD Składali papierowo, ja robiłam tabelkę w EXEL i wprowadzałam do SOW, aby zachować kolejność i numerację wniosków (bo niektórzy składali w SOW)
Mam małe zapytanie....
Rekomendacją Wojewody było zamknięcie ŚDS od 26.10... u nas w powiecie jeden zawiesił działalność od 27, więc nie minie 5 dni roboczych jak nie mogli korzystać z placówki. Macie takie przypadki?
jnnk
Stażysta
Od: 02 lip 2019, 19:21
Zajmuję się: Dofinansowania PFRON

Napisano: 06 lis 2020, 14:44

jnnk pisze:
05 lis 2020, 9:46
Ja rozliczyłam już program i na nowo... U mnie sytuacja lepsza xD Składali papierowo, ja robiłam tabelkę w EXEL i wprowadzałam do SOW, aby zachować kolejność i numerację wniosków (bo niektórzy składali w SOW)
Mam małe zapytanie....
Rekomendacją Wojewody było zamknięcie ŚDS od 26.10... u nas w powiecie jeden zawiesił działalność od 27, więc nie minie 5 dni roboczych jak nie mogli korzystać z placówki. Macie takie przypadki?
Ja mam taki przypadek. dzwoniłam do PFRON - w tej sytuacji można ubiegać się tylko o 500 zł za listopad. Wnioski muszą być złożone najwcześniej z dniem 7 listopada (żeby minęło 5 dni roboczych listopada.
Informacja od Wojewody wpłynęła do placówki 26 wieczorem, więc 26 w ciągu dnia jeszcze odbywały się zajęcia, listy obecności podpisane itp..a w decyzji jest zapis że niby od 26 listopada, aleee "decyzja podlega natychmiastowemu wykonaniu z chwilą jej doręczenia"....Wojewoda "dał ciała" w tym przypadku.
Pcprnowa
Referent
Od: 01 cze 2017, 10:28
Zajmuję się: PFRON

Napisano: 06 lis 2020, 15:34

A co ze Specjalnymi Ośrodkami Szkolno Wychowawczymi bo podobno działają normalnie. Słyszał ktoś coś?
pawcio416
Stażysta
Od: 01 mar 2019, 11:41
Zajmuję się: środki PFRON

Napisano: 06 lis 2020, 16:28

PCPR-Trz pisze:
04 lis 2020, 16:53
Tomasz1981 pisze:
04 lis 2020, 14:52
szczególnie jak teraz wysyłają na zdalną :( a na zdalnej to wielkie G można zrobić;
Dokładnie tak samo mam!

Ja przy poprzednim naborze (przez to, że prawie wszyscy papierowo składali), a nie nie było wymogu że w SOW, to zrobiłam sobie tabelkę w excelu z danymi, które potrzebne są do sprawozdania i tam wprowadzałam, ale i tak nie wiem, jak ogarnąć ten MIII, bo właśnie rozliczam różnice między regionami i wydaję kasę na środki pomocnicze - PUP zwrócił sporo. :roll:
[/quote

Teraz też nie ma wymogu, że w SOW???

U nas kto chce przez SOW a kto chce to papierowo.
My też nie mamy obowiązku jak AS że w SOW prawda??
leon
Referent
Od: 06 lis 2017, 15:18
Zajmuję się: SO, WTZ, BA, Aktywny Samorząd

Napisano: 17 lis 2020, 10:27

Zwracam się zapytaniem dot. Modułu III programu Pomoc osobom niepełnosprawnym poszkodowanym w wyniku żywiołu lub sytuacji kryzysowych wywołanych chorobami zakaźnymi. Do dnia 16.11.2020 otwarty był nabór. Ponad 100 wniosków wpłynęło do PCPR w wersji papierowej, ze względu na aktualną sytuację i kwarantannę dokumentów wnioski te nie mogły być na bieżąco wprowadzone do systemu SOW. Część wniosków została wprowadzona, natomiast po zamknięciu naboru nie ma możliwości wprowadzania reszty. Zawsze była możliwość wprowadzenia wniosku z datą wstecz, lub ręcznie realizator wydłużał nabór aby wprowadzić wnioski te złożone papierowo. W Module III na dzień dzisiejszy nie widnieje ikona programu – widoczna jest tylko rehabilitacja społeczna. Czy to oznacza, ze nie ma możliwości wprowadzenia reszty wniosków?
Oczywiście można nadać kolejność numerów ręcznie, nie ma żadnego problemu. Jednakże w momencie ponownego uruchomienia naboru na program przez PFRON numery te będą się dublować.

Z góry dziękuję za odpowiedź
jnnk
Stażysta

Napisano: 17 lis 2020, 10:41

No i dalej przecież taka możliwość złożenia wniosku z datą wcześniejszą jest. Wystarczy wybrać datę w momencie gdzie system pyta nas "pokaż aktywne nabory na dzień".
Milosz90
Referent
Od: 06 mar 2020, 9:00
Zajmuję się: Dział rehabilitacji społecznej osób niepełnosprawnych - sprzęt rehabilitacyjny, przedmioty ortopedyczne i środki pomocnicze, Aktywny Samorząd

Napisano: 17 lis 2020, 10:46

No gdybym miała taką możliwość nie opisywałabym sytuacji. Wczoraj normlanie wprowadzałam wnioski z datą 14. Dzisiaj nie ma ikony modułu III. jest tylko i wyłącznie rehabilitacja społeczna. To jak ten wniosek mam złożyć?
jnnk
Stażysta

Napisano: 17 lis 2020, 11:15

Skoro nie ma kafelka z modułem III i jest tylko z rehabilitacją społeczną to znaczy, że nie wybrałaś w kalendarzu dnia, w którym nabór był aktywny.

Na piszę jeszcze raz. Po wyborze wnioskodawcy trzeba zaznaczyć dzień, w którym nabór był otwarty czyli 16.11 lub wcześniej. Wtedy możliwość złożenia wniosku na Moduł III się pojawi.
Milosz90
Referent
Od: 06 mar 2020, 9:00
Zajmuję się: Dział rehabilitacji społecznej osób niepełnosprawnych - sprzęt rehabilitacyjny, przedmioty ortopedyczne i środki pomocnicze, Aktywny Samorząd

Napisano: 17 lis 2020, 11:30

Nagram chyba filmik.... jest tylko rehabilitacja społeczna ;)
Próbuję już z datą.. 13,14,15 i 16. Nie ma takiej opcji. TYLKO ZIELONA IKONA REHABILITACJI W KTOREJ ZNAJDUJE SIĘ ZAOPATRZENIE I TURNUSY.
jnnk
Stażysta

Strona 12 z 15    [ Posty: 143 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem