MODUŁ III - pomoc PFRON w związku z epidemią - PFRON - zadania powiatów

Strona 1 z 15    [ Posty: 143 ]

Napisano: 06 kwie 2020, 16:22

Pcprnowa
Referent
Od: 01 cze 2017, 10:28
Zajmuję się: PFRON

Napisano: 06 kwie 2020, 16:55

Nawet dziś dostaliśmy meila o tym .... bardzo się cieszymy, że dojdzie nam kolejne zadanie....
Moniuszko
Referent
Od: 09 lip 2017, 15:26
Zajmuję się: AS, DPS, ŚDS

Napisano: 07 kwie 2020, 8:51

Ja dostałam maila już 3 kwietnia. Już wczoraj poszły pisma do podmiotów zainteresowanych.... wszystko idzie bardzo szybko.. a telefony już miałam od rana "od kiedy można wnioski o 500 + składać" ;)
jnnk
Stażysta
Od: 02 lip 2019, 19:21
Zajmuję się: Dofinansowania PFRON

Napisano: 07 kwie 2020, 9:25

Czyli wszyscy uczestnicy wtz mogą się starać?? Wystarczy, że jest orzeczenie tak?? Nie ma innych obwarowań??
pcprkolb
Referent
Od: 07 kwie 2014, 14:02
Zajmuję się:

Napisano: 07 kwie 2020, 12:09

my tez to mamy realizować ale u nas jeszcze to wszystko "w powijakac jest"; jakie to pisma wysyłałas? i czy bedziecie to realizować od początku do końca przez SOW(co jest rekomendowane oczywiście) czy tylko przyjmować w SOW a realizować w formie papierowej jednak??
daberek
Stażysta
Od: 29 cze 2017, 9:42
Zajmuję się: likwidacja barier,sport, kultura, wtz

Napisano: 07 kwie 2020, 16:33

Zostały wysyłane pisma informacyjne do jednostek o programie i o ilości osób kwalifikujących się do programu, aby zrobić zapotrzebowanie - czekam na info do jutra. Z tego co wiem.. (na razie w sumie mało wiem xD) to zapotrzebowanie mamy zrobić na razie na dwa miesiące... Jak ktoś będzie na etapie sporządzania zapotrzebowania to byłabym wdzięczna za info.
jnnk
Stażysta

Napisano: 07 kwie 2020, 22:54

jnnk pisze:
07 kwie 2020, 16:33
Zostały wysyłane pisma informacyjne do jednostek o programie i o ilości osób kwalifikujących się do programu, aby zrobić zapotrzebowanie - czekam na info do jutra. Z tego co wiem.. (na razie w sumie mało wiem xD) to zapotrzebowanie mamy zrobić na razie na dwa miesiące... Jak ktoś będzie na etapie sporządzania zapotrzebowania to byłabym wdzięczna za info.
Czy można prosić o tresc tego pisma?

Ps. A jak planujecie to ogarnąć organizacyjnie? Czy najpierw będziecie skladac prośbę na zarzad o wskazanie pcpr jako realizatora i upoważnienie dyrektora pcpr do podejmowania decyzji w sprawie dofinansowania?
Pcprnowa
Referent
Od: 01 cze 2017, 10:28
Zajmuję się: PFRON

Napisano: 08 kwie 2020, 9:00

Najpierw składane jest zapotrzebowanie na całą kwotę programu jak w AS. W zapotrzebowaniu wykazujecie kto realizuje program z polecenia Samorządu. Zakładacie wyodrębniony rachunek. Po złożeniu zapotrzebowanie PFRON przygotowuje umowę. Upoważnienie dla kierownika/dyrektora i jazda :D
pawcio416
Stażysta
Od: 01 mar 2019, 11:41
Zajmuję się: środki PFRON

Napisano: 08 kwie 2020, 9:23

też poproszę o treść pisma
Tomasz1981
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 30 paź 2015, 14:05
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA

Napisano: 08 kwie 2020, 10:17

Nie posiadam go, ani nie był przeze mnie przygotowywany. Treść pisma była typowo informacyjna o programie. Praktycznie taka sama jak jak ta otrzymana z PFORN o możliwości realizacji programu z prośbą o przesłanie informacji od kiedy prowadzona jednostka jest nieczynna oraz ile osób kwalifikuje się do udzielenia w/w pomocy,
z wyłączeniem miesiąca, w którym nastąpiła wypłata dodatkowego zasiłku opiekuńczego przyznanego w związku z ustawą szczególnych rozwiązaniach związanych z zapobieganiem, przeciwdziałaniem i zwalczaniem COVID-19, innych chorób zakaźnych oraz wywołanych nimi sytuacji kryzysowych.

Na stronie PFRON w informacjach o programie wyraźnie napisali, że "w zapotrzebowaniu wskazywane są przewidywane potrzeby w ramach Modułu III programu - na podstawie dostępnych danych dotyczących liczby uprawnionych osób niepełnosprawnych samorząd powiatowy powinien oszacować wysokość środków niezbędnych do realizacji programu. Dlatego takie informacje do jednostek zostały wysłane.
jnnk
Stażysta

Strona 1 z 15    [ Posty: 143 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x