monitorowanie po zakończeniu pracy z rodziną
-
- Praktykant
- Zajmuję się:
- Kontakt:
monitorowanie po zakończeniu pracy z rodziną
witam, w jaki sposób dokumentujecie drodzy asystenci wizytę monitorującą?? czy jest to jedynie notatka służbowa czy coś więcej??
Re: monitorowanie po zakończeniu pracy z rodziną
ja piszę zwykła notatkę i o sytuacji informuje ps.
to tak jak ja. ale czy masz założoną teczkę dotyczącą monitorowania czy wpinasz notatkę do teczki imiennej???
notatkę wpinam do teczki rodziny, czasami jest to tylko kilka zdań, nic szczególnego
-
- Praktykant
- Zajmuję się:
- Kontakt:
dokładnie tak też robiłam.
z tym,że teraz mam dylemat bo pracę zakończyłam z końcem grudnia. od nowego roku mam pozakładane nowe teczki dla każdej z rodzin, ponieważ tak ode mnie wymagają. i teraz nie wiem czy wpiąć tą notatkę do tamtej teczki bo przecież nowej nie założę dla tej rodziny.
z tym,że teraz mam dylemat bo pracę zakończyłam z końcem grudnia. od nowego roku mam pozakładane nowe teczki dla każdej z rodzin, ponieważ tak ode mnie wymagają. i teraz nie wiem czy wpiąć tą notatkę do tamtej teczki bo przecież nowej nie założę dla tej rodziny.
Oczywiście, ze do starej teczki. Ale Cię papierami zawalili 

Oczywiście, ze do starej teczki. Ale Cię papierami zawalili 

-
- Praktykant
- Zajmuję się:
- Kontakt:
też tak myślałam, ale tamten rok teoretycznie zamknięty. choć teczki leżą, dopiero za parę lat do archiwum wyniosę, o ile dotrwam 

Ja robię notatkę i wpinam do teczki rodziny.
Zastanawiam się czy monitorujecie wszystkie rodziny. Czy powinniśmy robić monitoring z rodziną, która zrezygnowała z asystenta, albo w takiej gdzie zakończyliśmy współpracę ze względu na brak współpracy ze strony rodziny czy tylko w rodzinach gdzie współpraca ustała na skutek osiągnięcia celów? Nie robimy na pewno gdy rodzina przeprowadziła się do innej gminy. Jak to u Was wygląda?
Zastanawiam się czy monitorujecie wszystkie rodziny. Czy powinniśmy robić monitoring z rodziną, która zrezygnowała z asystenta, albo w takiej gdzie zakończyliśmy współpracę ze względu na brak współpracy ze strony rodziny czy tylko w rodzinach gdzie współpraca ustała na skutek osiągnięcia celów? Nie robimy na pewno gdy rodzina przeprowadziła się do innej gminy. Jak to u Was wygląda?
Hej
A ktoś mi napisze ile ma trwać ten monitoring bo chyba nie wiecznie?
A ktoś mi napisze ile ma trwać ten monitoring bo chyba nie wiecznie?
Oprócz monitorowanie po zakończeniu pracy z rodziną - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny przeczytaj również:
Przeciwdziałanie przemocy w rodzinie - szkolenie
konkurs
kolejna NK karta w rodzinie
Wizyta u rodziny bez zapowiedzi
realizacja obowiązku szkolnego
plan pracy rodziny
Mieszkanie dla rodziny
ARodziny
nabór
asystent rodziny
prośba do asystentów z praktyką
asystent w biurze