można już odbierać przesyłki
Re: można już odbierać przesyłki
jakby ktoś nie wiedział jak wydać kartę po ich odebraniu z PWPW, to chyba się wchodzi na
OBSŁUGA WNIOSKÓW - wybierasz interesującego cię wnioskodawcę który ma status rozpatrzony i naciskasz przycisk OBSŁUŻ (po prawej
)
wchodzimy następnie na zakładkę KARTY
wybieramy kartę właściwą oczekująca na odbiór
wciskamy przycisk WYDAJ KARTĘ
po czym potwierdzasz wydanie karty ew wydrukowujesz potwierdzenie odbioru
chociaż nie wiem po co w przypadku przedłużenia wali cała rodzinę do tego potwierdzenia (sic)
a co potem to nie wiem bo nie wydaję póki nie przyjdzie petent
OBSŁUGA WNIOSKÓW - wybierasz interesującego cię wnioskodawcę który ma status rozpatrzony i naciskasz przycisk OBSŁUŻ (po prawej

wchodzimy następnie na zakładkę KARTY
wybieramy kartę właściwą oczekująca na odbiór

wciskamy przycisk WYDAJ KARTĘ
po czym potwierdzasz wydanie karty ew wydrukowujesz potwierdzenie odbioru
chociaż nie wiem po co w przypadku przedłużenia wali cała rodzinę do tego potwierdzenia (sic)
a co potem to nie wiem bo nie wydaję póki nie przyjdzie petent

a ja od razu robie wydaj i dzwonie do wnioskodawcy ze karty do odebrania a kiedy odbierze to jego sprawa
a to musisz się nawrócić na właściwe procedury siostro, za co bierze się 2,68 zł? 

to rozumiem ze ty robisz tak ze dopiero jak ktos przychodzi do dajesz karty i robisz w systemie wydaj?
Zawsze sie wydaje karty w systemie zaraz po tym jak strona je odbierze osobiście. Ja przynajmniej tak to robie 

no tak, przez to 4 osoby straciły ważność karty przed odebraniem, ale ileż można wydzwaniać 

ja zawsze po przyjsciu kart w systemie wydawalam aby byly gotowe bo np. ja tylko obsluguje program i np jak mnie by nie bylo w pracy to kolezanki maja gotowe do wydania a przy nowym systemie to juz wogole ktos przychodzi po karte i czeka pol dnia az w systemie da sie wydac??
Oprócz można już odbierać przesyłki - Karta Dużej Rodziny przeczytaj również:
jak dodac załączniki????
wniosek wprowadzony ale ...
DATA WAŻNOŚCI KART
do kiedy ważna karta
Kontakt z Centrum Obsługi Użytkowników
rejestracja wniosku o KDR
zablokowanie
zamówienie
Wprowadzenie rodziny
nr sprawy
jak wydrukowac liste do odbioru kart