Napisano: 31 sty 2014, 16:36
ad. 2 - terapia profilaktyczna??? a cóż to za tworek-potworek? Od kiedy to profilaktycznie prowadzi się terapię? Analfabetyzm wtórny opanował MPiPS!
ad. 4 - pracownik socjalny ds. administracyjnych? czyli do pomocy jednej rodzinie będzie zaangażowanych dwóch socjalnych - zrobi się kwas, jak jeden uzna, że pomoc przysługuje, a drugi, na podstawie \"papiera\" będzie miał odmienne zdanie...
ad. 6 - \"aktorów\"... No, no, no, już nie obraźliwe podopieczne, nie klienty nasze pany, ale Brady Pitty i Janusze Gajosy...
ad. 7 - MPiPS jest mądrzejsze niż socjalni i wie, że jak się sporządzi pierwszy wywiad, to się nic o rodzinie nie wie, a po drugim już się jest w jej sprawie alfą i omegą, Duchem Św i materacem - logika godna Nobla.
ad. 8 - \"Wypłacanie\" zasiłków w formie niepieniężnej jest działaniem na rzecz wykluczenia społecznego klienta - nie ma on nawet możliwości zadecydować, czy chce mydełko Fa, czy Nivea, a w ogóle najlepiej, jakby socjalny mu zakupy od razu do domu przyniósł. Jak to ma ludzi usamodzielniać? Jak ma nie powodować coraz większych rozdźwięków między ubogimi a zamożnymi?
ad. 9 - jak się nie wie, a boi przyznać, to się głupa udaje. Niech dowalą przetargi, i tak przecież już są w OPSach, co za różnica dla Ministera, czy jeden, czy siedem...
ad. 11 - z pewnością, gdybym dostawała podwójną pensyję, chciałabym wychodzić z systemu - hahahaha! Zatrudni się jeden z drugim u szwagra, zwolni, zatrudni u drugiego i heja, motywacja na sto dwa! Przykład był przy zmianie trybu przyznawania świadczeń pielęgnacyjnych - fikcyjne umowy na miesiąc-dwa i rezygnacja - każdy z ŚR to zna...
ad. 16 - phi, statuty się same zmienią, uchwały, regulaminy, umowy o pracę, przecież to ledwie 10 ryz papieru na ośrodek, plus tablica, plus legitymacje, plus tabliczki przy biurach, plus pieczątki, plus.... Ale tzreba się znać na rzeczy, a MPiPSowi się póki co większość rzeczy wydaje...
ad. 25 - oprócz własnej roboty OPS będzie jeszcze miał na głowie kontrolę roboty Agencji! Czad jak bat! Sprawozdania, wizytacje, grzebanie w papierach - przecież po to jesteśmy...
ad. 27 - nie ogarniam!!! ktoś mi to przełoży na polski???
ad. 32 - tak mnie sprestiżowało, że wymiękłam...
JAJA SOBIE Z NAS ROBIĄ!!!