MPiPS odpowiedziało na 32 pytania - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 4 z 5    [ Posty: 44 ]
Wybrane tematy:
posiłek w szkole i w domu -wniosek Dyrektora 20% Weryfikacja 40 Zasiłek celowy dla osadzonego w ZK AOON - dojazd własnym samoch. do 15.06.22r. decyzja zmieniająca DPS AOON/OW

Napisano: 01 lut 2014, 10:07

basia - jedyną zmianą będzie to, że aktualni pracownicy administracyjni zostaną pracownikami socjlanymi ds. administracyjnych

o ile spełniają kryteria...
jeśli nie - to do zwolnienia

~ktosiek

Napisano: 01 lut 2014, 13:09

ja pracuje jako pracownik administracyjny, zajmuje się różnymi rzeczami więc będę zwolniona bo mam inne wykształcenie niż pedagogiczne i nie mogę pracować jako pracownik socjalny?
~magda

Napisano: 01 lut 2014, 14:32

Przydasz się jako pracownik do administracji.
Przecież mopsy nie będą tworzyć etatów. Postawią na przekształcenia własnego kapitału ludzkiego. Najwyżej przeszkolą tylko takich i rzucą ich na nowe pole.
Za te same pieniądze.
~Adam

Napisano: 01 lut 2014, 16:54

do ~a ja mam

związek jest usatsfakcjonowany, że odniesiono się do prawie każdej wątpliwości, co w poprzednim piśmie niestety nie miało miejsca. I tyle w temacie satysfakcji ;)

do pracowników świadzczeń/administracji nie będących pracownikami socjalnymi:

Z mglistych koncepcji wyłania się obraz, że kwestia przygotowywania decyzji (techniczna), tworzenia listy wypłat itp. może pozostać w obrębie osobnego działu, jeśli taki istniał w ośrodku lub będzie częścią projektowanej Kasy. Co do pracowników socjalnych to pomysł jest taki - by część zajmowała się postępowaniami administracyjnymi (KPA) i wstępną diagnozą, a pozostali pracą socjalną bez możliwości łączenia tych dwóch stanowisk. Tyle koncepcja, a czy znajdzie się w założeniach i w jakiej formie - zobaczymy wkrótce.
~federacja-wiceprzewodniczący

Napisano: 01 lut 2014, 19:02

Ja pier...ę:/
Heheheheheh!!!
Znaczy część terenowa dostanie rejony części KPA? Kurna to wy po 300 środowisk będziecie mieli. Bogatsze gminy stworzą etaty ale co z biedniejszymi?
~Adam

Napisano: 01 lut 2014, 20:49

Przybędzie rencistów wśród socjalnych.
Teraz ledwie dają radę, w godzinach pracy się nie wyrabiają z robotą. Jak im coś jeszcze dołożą to przybędzie pacjentów poradni zdrowia psychicznego.

~maniek

Napisano: 01 lut 2014, 21:25

Na szczęście to nadal tylko plany.
Ciesze się że jestem już poza tym teatrem groteski.
~Adam

Napisano: 01 lut 2014, 22:44

Debata w MPiPS
Relacja opublikowana w serwisie ops.pl
http://www.ops.pl/news.php?id=26534
angoc

Napisano: 01 lut 2014, 23:02

koleżanka mi mówiła aby nie czytać żadnych wpisów na forach, nie posłuchałam. Jestem pracownikiem socjalnym od 23 lat. Ogólnie mam 37 lat pracy. Mały OPS ja mam cały etat, koleżanka 1/2 + świadczenia rodzinne. Ja przyjmuje wnioski wpisuje do 2 rejestrów, robię wywiady + oczywiście praca socjalna i kontrakty, wprowadzam do pomostu wywiady,opracowuję po każdej zmianie przepisów decyzje, listy wypłat. Do tego mam dodatki mieszkaniowe, obsługę zespołu interdyscyplinarnego ( a raczej wszystko, bo cały zespół ma przemoc w głębokim poszanowaniu). I już mi się przelało. Nie da rady, złożyłam wypowiedzenie. Po tych wszystkich szkoleniach jak nas uczą, że (można, czy też trzeba ludziom pomagać doszłam do wniosku, że może załapie się na jakiś projekt 50+.Pozdrawiam wszystkich socjalnych.
~ja

Napisano: 01 lut 2014, 23:16

Reszta dla swojego zdrowia i zdrowia rodziny powinna zrobić to samo.
~maniek

Strona 4 z 5    [ Posty: 44 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
cron Usuń ciasteczka witryny

x

x