Na jaki okres można przyznać zasiłek celowy?
Na jaki okres można przyznać zasiłek celowy?
czy zasiłek celowy np na żywność musi być przyznawany jednorazowo czy może być przyznany na jakiś okres?
Ostatnio zmieniony 27 paź 2016, 9:30 przez heiland, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawiłem nazwę tematu na taką która bardziej świadczy o treści postu.
Powód: Poprawiłem nazwę tematu na taką która bardziej świadczy o treści postu.
Re: na jaki okres zasiłek celowy ?
Zasiłek celowy zgodnie z definicją z art. 39 jest przyznawany na konkretny cel i ma charakter świadczenia jednorazowego. Żeby przyznać to samo świadczenie w kolejnym miesiącu musisz ponownie przeprowadzić postępowanie administracyjne - wniosek, wywiad, decyzja.
Istnieje też taka praktyka, aby zasiłek celowy np. na żywność wypłacać w ratach. Technicznie : przyznajesz zasiłek celowy na żywność w wysokości 600zł z realizacją: I rata- 20.09.- 200zł, II rata- 20.11. -200zł , III rata 20.12. -200zł.
U mnie podczas kontroli UW nie było z tym żadnego problemu, ale nie wiem jak to wygląda w innych częściach Polski
Pozdrawiam
Istnieje też taka praktyka, aby zasiłek celowy np. na żywność wypłacać w ratach. Technicznie : przyznajesz zasiłek celowy na żywność w wysokości 600zł z realizacją: I rata- 20.09.- 200zł, II rata- 20.11. -200zł , III rata 20.12. -200zł.
U mnie podczas kontroli UW nie było z tym żadnego problemu, ale nie wiem jak to wygląda w innych częściach Polski
Pozdrawiam

My przyznajemy celowy z programu dożywiania na kilka miesięcy a nigdy z zadań własnych. Celowy to tylko jednorazowy.
A Ty Percia jak tak przyznajesz to nie jest jednorazowy
A Ty Percia jak tak przyznajesz to nie jest jednorazowy
a gdzie macie napisane, że zasiłek celowy jest świadczeniem jednorazowym?
-
- Administrator
- Zajmuję się: PS i reszta w zależności od problemu
- Kontakt:
Szły celówki jedną decyzją od razu nawet na trzy miesiące. Kontrola się nie przyczepiła
Solitudo cordis,
Solitudo animae
Solitudo animae
no to celówki (w formie pieniędzy) na zakup żywności dla rodziny z dozywiania przyznajecie na kilka miesięcy?
z programu na dozywianie od razu na 3 albo 4 mce, i nie ma żadnego problemu. Jedna decyzja, i podane w niej terminy wypłatemkaem pisze:no to celówki (w formie pieniędzy) na zakup żywności dla rodziny z dozywiania przyznajecie na kilka miesięcy?
Oprócz Na jaki okres można przyznać zasiłek celowy? - Pomoc społeczna (forum ogólne) przeczytaj również:
Oferty pracy OPS, kierownicze, socjalni
Problem z umieszczeniem DPS'ie
Zawarcie związku małżenskiego - uchylenie decyzji, wypłata z
emerytura a zasiłek stały
budżet SUO
Zamiana mieszkańcami DPS
zasiłek okresowy kwota
Ustalenie samodzi. gosp. przy zasiłku okresowym
Proszę o kontakty pracowników socjalnych gg
dps schowany
Od kiedy przyznać zas. okresowy po opuszczeniu ZK?
prośba policji
ZOL za ZOLem?
Odpłatność za usługi opiekuńcze
czy to tak jest
pozew do sądu