Jeżeli świadczeniobiorcy zostało nadpłacone świadczenie rodzinne czy są naliczane odsetki? Wydaje mi się że nie, ale zapytam bardziej doświadczonych. W sytuacji gdy świadczeniobiorca zwrócił odsetki od tego świadczenia to powinno się dokonać zwrotu tych odsetek tej osobie? Jaki dokument podpiąć? Notatka pracownika, który błędnie naliczył? Pierwszy raz mam taką sytuację.
U nas na decyzji o nienależnie obranych świadczeniach jest informacja, czy zwrotowi podlegają same świadczenia, czy z odsetkami. To, czy naliczane są odsetki zależy od przebiegu postępowania, więc czasem są naliczane, a czasem nie (nie zagłębiając się w szczegóły). Jeśli świadczeniobiorca rzeczywiście nadpłacił te odsetki, to trzeba mu je oddać - wydaje mi się, że notatka służbowa w zupełności tu wystarczy, zwłaszcza jeśli podpisze Ci się pracownik merytorycznie odpowiedzialny.
Czyli chodzi o to, że pracownik przelał za dużo $ świadczeniobiorcy? W takim przypadku powinien wystąpić z wezwaniem do zapłaty, w którym powinna być wykazana kwota, którą ta osoba powinna zwrócić i termin do którego powinna tego zwrotu dokonać. W przypadku gdy tego nie dokona wtedy, hmm. chyba są odsetki. Ręki sobie uciąć nie dam.
Ta osoba zwróciła pieniądze bez problemu, tylko groszowe odsetki też są wpłacone i nie wiem co mam z nimi zrobić. Wydaje mi się, że ich być nie powinno. Zastanawiam się czy je oddać osobie czy przelać do urzędu.
Po pierwsze, dowiedz się w dziale świadczeń czy te odsetki powinny być naliczone, czy nie. Osoba, która prowadzi sprawę powinna pomóc - udzielić Ci informacji, czy było wszczynane postępowanie itd (i wtedy myślimy co dalej), czy po prostu obie strony się dogadały, że kwota zostanie zwrócona. Jeśli mamy do czynienia z drugą opcją, to oczywiście oddaj nadpłatę świadczeniobiorcy i już (można jeszcze ustalić z tą osobą, z czego wynikła pomyłka). Skoro idzie to drogą "półoficjalną", to nie ma co plątać tu jeszcze urzędu.