nadpłata - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 05 sty 2017, 9:40

kobieta pobiera dodatek mieszkaniowy od sierpnia do stycznia 2017 r. okazało się że został jej zmieniony czynsz na mniejszy. Nastapiła nadpłata w gminie, bo ja przelewałam zarzadcy całośc czynszu. Co teraz z ta nadpłatą która wyszła czy gmina ma to oddać do gops
siula2

Napisano: 05 sty 2017, 10:09

to już sprawa wnioskodawcy i zarządcy i oni muszą się dogadać albo zaliczyć na poczet następnych opłat albo oddać wnioskodawcy - tobie nic do tego ;)
małe ww
Podinspektor
Od: 11 kwie 2014, 9:44
Zajmuję się:

Napisano: 05 sty 2017, 10:59

To są teraz pieniądze wnioskodawcy, nie GOPS-u i w sumie też nie zarządcy, choć spoczywają na jego koncie. Kto daje i odbiera, ten się w piekle poniewiera! ;) No ale serio - uznanie tych pieniędzy za należne GOPS-owi byłoby bezprawiem.
Krwawa
Podinspektor
Od: 09 kwie 2014, 14:46
Zajmuję się:

Napisano: 05 sty 2017, 12:38

mialam podobna sytuacje. przelewałam zarządy dodatek i nastąpiła zmiana czynszu na niżs tak, że to co przelewalismy bylo za duzo. zarzadca zwrocil nam nadwyżke bez poinformowania nas o tym. zrobilismy zmiane decyzji dotyczaca sposobu wyplaty w taki sposób ze wszystko potem szlo na konto wnioskodawcy. zobaczymy czy dobrze zrobilismy przy kontroli
Gość

Napisano: 27 lut 2017, 16:07

Witam podepnę się pod temat, piszecie że przyznajecie dodatek mieszkaniowy tyle co wysokość czynszu, tak można zrobić, jaki artykuł?
norakj

Napisano: 27 lut 2017, 16:10

Ja ma taką sytuację że czasami mi też wychodzi dodatek dla zarządcy większy niż czynsz i automatycznie wychodzi nadpłata co w tej sytuacji powinnam obniżyć dodatek do wysokości czynszu?
kotar

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x