nadpłata dłużnika przeksięgowanie sygnity - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 24 kwie 2025, 12:25

na początku kwietnia komornik przelał kasę od dłużnika. wbijam w system i wychodzi mi, że całość spłacono plus powstała nadpłata 0,75gr. więc pismo do komornika i księgowej żeby zrobić zwrot, pieniądze poszły, na tamten czas wszystko gra, w systemie przeksięgowane, że zwrot do komornika. Dziś zostało wypłacone kolejne świadczenie z FA. I co? Okazuje się, że kwota zadłużenia jest już pomniejszona o te 0,75 zł. Fizycznie kasa wróciła do komornika, a system pomniejsza dłużnikowi zadłużenie... Jak to ugryźć żeby było dobrze? Pracuje krótko na programie i jeszcze nie wszystko ogarniam... może coś zrobiłam źle... pomóżcie
MONSKO
Praktykant
Od: 03 wrz 2024, 11:13
Zajmuję się: fa, sr

Napisano: 24 kwie 2025, 12:54

MONSKO pisze:
24 kwie 2025, 12:25
na początku kwietnia komornik przelał kasę od dłużnika. wbijam w system i wychodzi mi, że całość spłacono plus powstała nadpłata 0,75gr. więc pismo do komornika i księgowej żeby zrobić zwrot, pieniądze poszły, na tamten czas wszystko gra, w systemie przeksięgowane, że zwrot do komornika. Dziś zostało wypłacone kolejne świadczenie z FA. I co? Okazuje się, że kwota zadłużenia jest już pomniejszona o te 0,75 zł. Fizycznie kasa wróciła do komornika, a system pomniejsza dłużnikowi zadłużenie... Jak to ugryźć żeby było dobrze? Pracuje krótko na programie i jeszcze nie wszystko ogarniam... może coś zrobiłam źle... pomóżcie
Niestety tak Sygnity robi. Najprościej, jeżeli nie chcecie nadpłaty zostawiać na koncie, to do systemu należy wprowadzić kwotę pomniejszoną o zwrot do komornika.
urzędnik20
Stażysta
Od: 21 maja 2021, 12:36
Zajmuję się: św/FA/śr

Napisano: 24 kwie 2025, 13:20

urzędnik20 pisze:
24 kwie 2025, 12:54

Niestety tak Sygnity robi. Najprościej, jeżeli nie chcecie nadpłaty zostawiać na koncie, to do systemu należy wprowadzić kwotę pomniejszoną o zwrot do komornika.
to co mam teraz zrobić? próbowałam już tą nadpłatę usunąć, ale bez rezultatu...
MONSKO
Praktykant
Od: 03 wrz 2024, 11:13
Zajmuję się: fa, sr

Napisano: 24 kwie 2025, 14:10

Usuń całą wpłatę, a następnie wprowadź ponownie odpowiednią kwotę.
Te resa
Referent
Od: 15 mar 2019, 9:51
Zajmuję się: ŚR

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem