nic takiego nie robiono, mnie uczono tak więc robię tak, a widzę że od dawna tak jest robionekarola ops pisze: ↑wczoraj, 13:40a czy występujecie do komornika o umorzenie postępowania egzekucyjnego?
No to nam komornik wysyłał to po moim piśmie, być może u nas jest taka kolejność bo zazwyczaj pierwsi byliśmy informowani.ania01 pisze: ↑wczoraj, 14:55Niedawno miałam taki przypadek. Nieoficjalnie dowiedziałam się o śmierci dłużnika, nie był z mojej gminy. Nic z tym nie robiłam czekałam aż komornik przyśle postanowienie o umorzeniu postępowania egzekucyjnego. W miedzy czasie była u mnie była żona dłużnika poinformowała o śmierci, powiedziałam jej żeby zadzwoniła do komornika i tak zrobiła. Za dwa tygodnie komornik przysłał postanowienie o zakończeniu postępowania egzekucyjnego z uwagi na śmierć dłużnika. Dopiero wtedy zawiadomiłam osoby uprawnione o wszczęciu postepowania w sprawie uchylenia decyzji potem uchyliłam decyzję przyznającą świadczenia z FA, następnie wygasiłam należności dłużnika wraz z odsetkami i napisałam pismo do księgowej w sprawie przypisy odsetek oczywiście wszystko zgodnie z terminami. Mnie tak uczono i tak zrobiłam.