nagrody w dps

Wybrane tematy:
odpłatność za DPS - żyjące dzieci i wnuki Odpłatność za DPS sposób nalicznia świadczenie ratownicze- mieszkaniec DPS Ustalenie odpłatności DPS - stare zasady Decyzja OPS mam płacić a z czego mam żyć Wywiady alimentacyjne u dzieci
~M :)

Re: nagrody w dps

Post autor: ~M :) »

świętokrzyskie - ostrowiec św. 500zł brutto
~YYY

Post autor: ~YYY »

500 zł. brutto, woj. świętokrzyskie
~reginka

Post autor: ~reginka »

powiat Głubczyce nazywa to się premią brutto805 netto554 czy to prawda te kwoty wyżej jest to przykre traktowanie
~łała

Post autor: ~łała »

DPS śląskie nagroda od 15 do 60% wynagrodzenia
~Alita

Post autor: ~Alita »

pomorskie 2000 zł.na rękę .CUD!!!
~GOŚĆ

Post autor: ~GOŚĆ »

witam, mam pytanie czy Państwo o środkach przyznanych na nagrody dla pracowników dowiadujecie sie od dyrekcji, księgowości czy może kierownika bo u nas tzn. w jednym z domów na dolnym śląsku nikt nikomu takich informacji nie udziela...
~dorota1

Post autor: ~dorota1 »

u nas od dyrekcji poprzez związki zawodowe, tzn. dyrektor wzywa zarząd związków i informuje o tym, że będą nagrody i jakie zasady będą obowiązywały przy przyznawaniu oraz wyznacza termin, w którym związki mają zgłosic ewentualne uwagi dotyczące przyznawania nagród.
Zapoznaje się też ze zdaniem kierowników i tyle.
~krecik

Post autor: ~krecik »

U nas / powiat tarnowski/ różne dps-y mają różne kwoty, zależy od dyrektora na co przeznaczy te pieniądze. w piśmie z ministerstwa nie piszą dokładnie, na co ma być przeznaczona, tzn, że może być przeznaczona zarówno na nagrody (nie może być mowy z tej puli o podwyzkach) lub na bieżącą działalność Domu czy standaryzację.
zyta
Praktykant
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: zyta »

Kreciku o jakim piśmie mówisz? Tak się sklada, że mialam okazję czytać to pismo z ministerstwa, gdzie wyraźnie zostalo zaznaczone, że te pieniądze mają być przeznaczone na niezbędne bieżące wydatki oraz na REKOMPENSATY niskich wynagrodzeń pracowników.
Trzeba tutaj również podkreślić, że to NIE są nagrody.
~dorota1

Post autor: ~dorota1 »

Jeśli mogę Cię prosić zyta o informację o o jakim piśmie mówicie i do kogo było ono adresowane? Bynajmniej do naszego DPs nic takiego nie trafiło
ODPOWIEDZ