jaką teraz powinno się wziąć powierzchnię ...odjąć tylko pokój...czy jeszcze 1/2 pow. kuchni korytarza i łazienki...

? czy w użyczenie ?oddaje córce w użytkowanie
to po co jej pokój ?córka nie mieszka w tym pokoju.
to nie moja sprawa, tzn nie mó wnioskodawca
art. 5 ust. 2 udm stosuje się w przypadku najmu albo podnajmu części lokalu mieszkalnegojaką teraz powinno się wziąć powierzchnię ...odjąć tylko pokój...czy jeszcze 1/2 pow. kuchni korytarza i łazienki...
wywiad puścić należy do delikwentki, ustalić na miejscu jak to rzeczywiście wygląda , czy w pokoju znajdują się jakieś rzeczy córki itp.właścicielka czyli wnioskodawca napisała sobie oświadczenie, że córka zajmuje 1 pokój ...a ona resztęponoć kobieta strasznie roszczeniowa ...i takoooo
no dobrze...powiedzmy, że wywiad był....pokój zamknięty ...i jakl teraz ...może ona sobie tak pokój odjąć?
moim zdaniem kwalifikuje się na odmowęno dobrze...powiedzmy, że wywiad był....pokój zamknięty ...i jakl teraz ...może ona sobie tak pokój odjąć?
dzięki...tez tak bym podeszła do tematu ...chciałam się upewnićbrodafix pisze: ↑14 maja 2024, 14:15moim zdaniem kwalifikuje się na odmowęno dobrze...powiedzmy, że wywiad był....pokój zamknięty ...i jakl teraz ...może ona sobie tak pokój odjąć?
po 1. nawet gdyby pokój był rzeczywiście zamknięty to wnioskodawczyni czynsz płaci od całości mieszkania i nie ma możliwości żeby zarządca zgodził się na coś takiego żeby sobie czynsz płaciła z wyłączeniem pokoju którego powiedzmy "aktualnie nie użytkuje" - to absurd coś takiego jest po prostu nie logiczne i nie do pomyślenia![]()
po 2. nawet gdyby córka, rzeczywiście miała spisaną umowę użyczenia to taka umowa jest nie ważna, ponieważ córka swoje prawo do zamieszkiwania w ww. lokalu wywodzi już z prawa matki [ jest wyrok sądu w tym zakresie ]
po 3. tytuł prawny zainteresowana ma do całego lokalu i za cały lokal ponosi wydatki, a to że aktualnie jeden pokój jes wyłączony to jej prywatne widzi mi się
art. 5 ust 2 oraz 4b udm nie ma w powyższym przypadku zastosowania