Cześć.
Mam interesanta, który posiada umowę najmu okazjonalnego. W umowie najmu zwróciłam uwagę na zapis, że w danym lokalu mogą zamieszkiwać maksymalnie 3 osoby, a Pan deklaruje, że mieszkają 4. Umowa spisana w lipcu tamtego roku, (dodam, że nikt się nie urodził od tamtego czasu). Jak podejść do tego tematu? Pozdrawiam.
Najem okazjonalny, liczba osób
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: DM/DE/Stypendia szkolne
- Kontakt:
-
- VIP
- Zajmuję się: DM DE
- Kontakt:
Re: Najem okazjonalny, liczba osób
Wymaga to wyjaśnienia, aczkolwiek we wniosku musi być stan faktyczny, wiec 4 osoby - i tak należy przyjąć. Nie wiem, czy to nie powinna być sprawa między lokatorem a zarządcą/właścicielem. Przyjęłabym wniosek z 4 osobami i zobowiązała wnioskodawcę do wyjasnienia tej sprawy z zarzadcą.
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: DM/DE/Stypendia szkolne
- Kontakt:
Dziekuję.
Zobowiązałam najemcę, żeby skontaktował się w wynajmującym w celu spisania aneksu do umowy w celu zmiany punktu dot. liczby osób jeżeli kolejna osoba pojawiła się w trakcie trwania tej umowy. zobaczymy co dalej
.
Zobowiązałam najemcę, żeby skontaktował się w wynajmującym w celu spisania aneksu do umowy w celu zmiany punktu dot. liczby osób jeżeli kolejna osoba pojawiła się w trakcie trwania tej umowy. zobaczymy co dalej

-
- VIP
- Zajmuję się:
Moje zdanie jest podobne jak Maximy, jedynie zamiast „zobowiązała” byłoby raczej „zasugerowała”. Ustawa nasza nie wiąże dodatku z dyscypliną stosowania umowy i w ogóle to poza kompetencją gminy.
Oprócz Najem okazjonalny, liczba osób - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
stypendium stażowe jak wyliczyc dochód
zawiadomienie o odmownej decyzji
Pomoc pieniężna na pokrycie kosztów utrzymania dziecka
Cena kWh/dostawca Orange, proszę o pomoc.
Prosze opomoc w wyliczeniu dodatku mieszkaniowego
Pomoc w obliczeniu KWh - dodatek mieszkaniowy
Archiwizacja dokumentów z dodatków mieszk.
osoba niezarejestrowana w PUP a DM
Dzierżawca - działka rolna - dochód
wynajem mieszkania od właściciela a zarzadca
członek gospodarstwa domowego opuszcza zk
Proszę o pomoc w wyliczeniu dodatku mieszkaniowego
ZGon wnioskodawcy wygaszenie decyzji
Proszę o wyliczenie dodatku mieszkaniowego
Tytuł prawny po zmarłych rodzicach
wywiad obecność domowników