wywiad obecność domowników
-
- Stażysta
- Zajmuję się: dodatki mieszkaniowe i energetyczne, stypendia
wywiad obecność domowników
wybieram się na pierwszy wywiad wysłałam zawiadomienie o terminie i że powinni być wszyscy domownicy czy w związku z tym muszą być oni obecni czy wystarczy wnioskodawca? Pani coś już tam mówiła że niektórzy mogą nie dostać urlopu.... jak postępujecie w takich przypadkach
-
- VIP
- Zajmuję się: DM DE
- Kontakt:
Re: wywiad obecność domowników
Nie jestem przekonana czy na wywiadzie muszą być obecni wszyscy domownicy. Uważam że wystarczy wnioskodawca. Przepisy tego nie nakazują. Wywiad przeprowadzasz u wnioskodawcy i to od niego bierzesz oświadczenie o stanie majątkowym (swoim i członków rodziny). Nie możemy wymagać aby wszyscy domownicy brali urlopy i czekali na nas w domu.
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: DM/DE/Stypendia szkolne
- Kontakt:
Ja jestem przekonana, że nie muszą być wszyscy członkowie rodziny. Natomiast jeżeli w zawiadomieniu pouczysz o tym, że masz zamiar pobrać oświadczenia od wszystkich pełnoletnich członków gosp. domowego to miło by było gdyby byli
.
Łączę pozdrowienia.

Łączę pozdrowienia.
-
- Praktykant
- Zajmuję się: ps,dm,de
- Kontakt:
No właśnie, bierzecie oświadczenia o stanie majątkowym od wszystkich pełnoletnich członków rodziny czy tylko od wnioskodawcy?
-
- VIP
- Zajmuję się: DM DE
- Kontakt:
Tak, jak już napisalam
-
- Praktykant
- Zajmuję się: ps,dm,de
- Kontakt:
Czyli jedno oświadczenie o stanie majątkowym podpisane przez wnioskodawcę, ale powinien on (wnioskodawca) zawrzeć dane o majątku wszystkich członków??? Sorki, ja nie robię wywiadów środowiskowych, ale zastanawiam się czy Panie które u nas tym się zajmują robią to dobrze... 

-
- VIP
- Zajmuję się:
Moim zdaniem może być jedno oświadczenie, ale najlepiej podpisane przez wszystkich. Alternatywnie może być kilka oświadczeń. Podpisane powinny być osobiście, ale niekoniecznie złożone od razu w czasie wywiadu, niech mają niektórzy czas na powrót do domu i na zastanowienie. Niech złożą w urzędzie w innym (uzgodnionym, ewentualnie wyznaczonym) czasie.
Ponadto warto wspomnieć już w zawiadomieniu, że będzie żądane od oświadczenie/a o stanie majątkowym i że unikanie wywiadu będzie potraktowane jako odmowa złożenia takiego oświadczenia.
Ponadto warto wspomnieć już w zawiadomieniu, że będzie żądane od oświadczenie/a o stanie majątkowym i że unikanie wywiadu będzie potraktowane jako odmowa złożenia takiego oświadczenia.
Oprócz wywiad obecność domowników - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
Najem okazjonalny, liczba osób
Dzierżawca - działka rolna - dochód
wynajem mieszkania od właściciela a zarzadca
członek gospodarstwa domowego opuszcza zk
Proszę o pomoc w wyliczeniu dodatku mieszkaniowego
ZGon wnioskodawcy wygaszenie decyzji
Proszę o wyliczenie dodatku mieszkaniowego
Tytuł prawny po zmarłych rodzicach
wspólwłasność a niezamieszkiwanie
Dodatek mieszkaniowy a pobyt stały w DPS
Ostrzeżenie w sprawozdaniu SG-01-3/W.