Najemca przebywa za granicą(praca sezonowa)
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚR DM DE
- Kontakt:
Najemca przebywa za granicą(praca sezonowa)
Witam!
Proszę pomóżcie!!!
Osoba na którą jest umowa najmu od czerwca przebywa za granicą (praca sezonowa) w lipcu składa mi wniosek o dodatek mieszkaniowy. wniosek dostarczyła córka , która mieszka w tym mieszkaniu wraz z ojcem. Państwo nie są małżeństwem.
O wyjeździe za granice dowiedziałam się od pracownika socjalnego, kiedy poprosiłam o potwierdzenie że Pani ma przyznany zasiłek stały. Okazało się że od czerwca zrezygnowała Pani z zasiłku stałego i oświadczyła że wyjeżdża za granicę.
Proszę pomóżcie co z tym wnioskiem złożonym w lipcu przez córkę?
Proszę pomóżcie!!!
Osoba na którą jest umowa najmu od czerwca przebywa za granicą (praca sezonowa) w lipcu składa mi wniosek o dodatek mieszkaniowy. wniosek dostarczyła córka , która mieszka w tym mieszkaniu wraz z ojcem. Państwo nie są małżeństwem.
O wyjeździe za granice dowiedziałam się od pracownika socjalnego, kiedy poprosiłam o potwierdzenie że Pani ma przyznany zasiłek stały. Okazało się że od czerwca zrezygnowała Pani z zasiłku stałego i oświadczyła że wyjeżdża za granicę.
Proszę pomóżcie co z tym wnioskiem złożonym w lipcu przez córkę?
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe i energetyczne, dodatek osłonowy, węglowy itp.
- Kontakt:
Re: Najemca przebywa za granicą(praca sezonowa)
ja bym zrobiła wywiad i dała odmowę, a jak wróci to wówczas może ubiegać się ponownie
-
- Podinspektor
- Zajmuję się: DM
- Kontakt:
żeby dać odmowę musiałaby ta babeczka wyjechać na stałe
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe i energetyczne, dodatek osłonowy, węglowy itp.
- Kontakt:
no dobrze ale jak może ktoś pod nieobecność wnioskodawcy złożyć wniosek o dodatek?
- no u nas się tego nie praktykuje
-
- Starszy referent
- Kontakt:
jak może córka w lipcu za matkę składać wniosek gdy ,,ta,, od czerwca pracuje za granicą - jakiś absurd
-
- Podinspektor
- Kontakt:
a jest jakiś przepis , który mówi o tym że wniosek można złożyć tylko osobiście?no dobrze ale jak może ktoś pod nieobecność wnioskodawcy złożyć wniosek o dodatek?
a co stoi na przeszkodzie, że matka przed wyjzdem podpisała i uzupełniła wniosek a córka jedynie złożyła ww. w lipcu ?jak może córka w lipcu za matkę składać wniosek gdy ,,ta,, od czerwca pracuje za granicą - jakiś absurd
Ostatnio zmieniony 06 lip 2023, 13:41 przez brodafix, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- VIP
- Zajmuję się: DM, DE
- Kontakt:
nie ma...może nawet pocztą wysłaćbrodafix pisze: 06 lip 2023, 13:37a jest jakiś przepis , który mówi o tym że wniosek można złożyć tylko osobiście?no dobrze ale jak może ktoś pod nieobecność wnioskodawcy złożyć wniosek o dodatek?

-
- Podinspektor
- Kontakt:
czasowe przebywanie poza miejscem zamieszkania nie wyklucza z możliwości ubiegania się o przyznanie dodatkujak może córka w lipcu za matkę składać wniosek gdy ,,ta,, od czerwca pracuje za granicą - jakiś absurd
-
- Podinspektor
- Kontakt:
a to już trzeba wyjaśnićnie ma...może nawet pocztą wysłaćale...w lipcu złożony wniosek a dochód za IV,V,VI...jesli pracuje od czerwca...hmmm dochód jak przedstawi? jeśli w czerwcu wyjechał

-
- Podinspektor
- Kontakt:
poza tym przy ew. następnym wniosku należałoby odebrać od zainteresowanej oświadczenie o stanie majątkowym , skoro wyjeżdża za granicę to być może dysponuje środkami , które umożliwiają jej ponoszenie wydatków w pełnej wysokości
Oprócz Najemca przebywa za granicą(praca sezonowa) - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
wstrzymany dodatek bo nie opłaca czynszu
Spadek po połowie
dwie osoby na wózkach inwalidzkich - jak liczyć metraż
Darowizna od rodzica.
alimenty zasądzone ale Pani nie otrzymuje ani grosza
postanowienie Sądu jako tytuł prawny do lokalu
Pomóżcie obliczyć dochód rencisty
działalność nierejestrowana
Od kiedy liczymy odsetki podatkowe od nienależnie pobranego dodatku mieszk.
Dochód
najem a rachunek za wodę na właściciela
fundusz inwestycyjny
FA a wpłata od komornika zaległych alimentów
Dodatek mieszkaniowy a niezamieszkiwanie
art.15zzzib
odmowa - za niskie wydatki