nie dla 500 zł na dziecko - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 4 z 13    [ Posty: 127 ]

Napisano: 24 lis 2015, 23:37

a rzeczywistość :lol:
https://www.styl.pl/dom/news-500-zl-na-d ... Id,1926457
obietnice obietnicami a wyszło jak zwykle :evil:
i wywiadzik poganiać będzie wywiadzik :!:
obietnice...

Napisano: 25 lis 2015, 13:18

a gdzie widzieliście ten projekt ustawy? widział ktoś?
kamka

Napisano: 25 lis 2015, 13:59

Eugeniusz pisze:Socjalni życzą swoim klientom jak najgorzej dlatego nie mogą się pogodzić z 500 zł na dziecko. A samo to chętnie weźmiecie co? Co was obchodzą inni że wezmą? Patrzcie w swój talerz a nie komuś zaglądacie.

No wlasnie patrzymy w swoj talerz, to sa nasze pieniadze, tych co pracuja, tych co odprowadzaja uczciwie haracz za prace dla ukochanego kraju, wiec sobie w talerz zagladamy Gieniu gieniuszu!:P
beaaa

Napisano: 25 lis 2015, 14:53

Budżet nie pozwoli na to by tą kasę dostawali wszyscy. Będą kryteria.
Ares30

Napisano: 25 lis 2015, 23:24

Pięknie, pięknie.... pracownicy OPS-ów utrzymujący się z pieniędzy podatników..... macie pracę dzięki ludziom, którzy z różnych powodów po prostu sobie nie radzą. Wstyd! Zwyczajnie mi za Was wstyd. Poziom Waszej wiedzy merytorycznej, Waszej empatii, wrażliwości jest równy zero!!! Wasze patologiczne wywody, jakoby przychodziły do Was kobiety i pytały czy można już w ciąże zachodzić bo 5 stów będzie. Wstyd. "Patole" będą żyli w luksusach itp, itd....
Ilu z Was ma kilkoro swoich dzieci? Ilu z Was poradziłoby sobie w sytuacjach w jakich znajdują się Wasi klienci?
Jesteście zwykłym owrzodzeniem społeczeństwa, wykorzystywanym przez system do podtrzymywania patologii.
Luksusy za 500pln/m-c na dziecko? Po co tak ciężko pracujecie, skoro można beztrosko żyć na koszt państwa?
Wstąpiłem na Ogólnopolskie Forum Pracowników Socjalnych..... czy pod budkę z piwem
dla "menelstwa" pławiącego się w luksusach za Wasze tak ciężko zarobione pieniądze?

P.S. Oczywiście nie tyczy się to wszystkich, ale niestety szukając pomocy natrafiłem na to forum i jestem bardzo rozczarowany. Bardzo.
rozczarowany

Napisano: 27 lis 2015, 17:57

Rozczarowany! Trafiłeś w sedno! Ja też proponuję wszystkim p. socjalnym, żeby się zamienili z klientami skoro im tak zazdroszczą "otrzymywanym zasiłków. Czemu nie pójdą na garnuszek Mopsu?
Kirdegaard

Napisano: 27 lis 2015, 21:23

a propos
...jak na tę obietnicę zareagowała córka Saramonowicza? Trzeba przyznać, że w dość oryginalny sposób. "To wiesz, co ja myślę? Że na te wszystkie dzieci in vitro, które są zamrożone w pojemnikach, też. No bo przecież nie mogą teraz powiedzieć, że to nie dzieci. Skoro wcześniej tyle razy mówili, że dzieci. Byłbyś tak miły i podsunął to także innym rodzicom od in vitro? Oczywiście możesz powiedzieć, że sam to wymyśliłeś... - uśmiechnęła się i wróciła do gry" - cytuje jej słowa scenarzysta i reżyser w swoim wpisie na Facebooku....
z
https://wiadomosci.onet.pl/kraj/pis-prop ... lny/yff5n1
genialne

Napisano: 28 lis 2015, 16:22

Szukanie dziury w całym.
Janusz J

Napisano: 28 lis 2015, 18:16

rozczarowany pisze:Pięknie, pięknie.... pracownicy OPS-ów utrzymujący się z pieniędzy podatników..... macie pracę dzięki ludziom, którzy z różnych powodów po prostu sobie nie radzą. Wstyd! Zwyczajnie mi za Was wstyd. Poziom Waszej wiedzy merytorycznej, Waszej empatii, wrażliwości jest równy zero!!! Wasze patologiczne wywody, jakoby przychodziły do Was kobiety i pytały czy można już w ciąże zachodzić bo 5 stów będzie. Wstyd. "Patole" będą żyli w luksusach itp, itd....
Ilu z Was ma kilkoro swoich dzieci? Ilu z Was poradziłoby sobie w sytuacjach w jakich znajdują się Wasi klienci?
Jesteście zwykłym owrzodzeniem społeczeństwa, wykorzystywanym przez system do podtrzymywania patologii.
Luksusy za 500pln/m-c na dziecko? Po co tak ciężko pracujecie, skoro można beztrosko żyć na koszt państwa?
Wstąpiłem na Ogólnopolskie Forum Pracowników Socjalnych..... czy pod budkę z piwem
dla "menelstwa" pławiącego się w luksusach za Wasze tak ciężko zarobione pieniądze?

P.S. Oczywiście nie tyczy się to wszystkich, ale niestety szukając pomocy natrafiłem na to forum i jestem bardzo rozczarowany. Bardzo.
My chcemy być tylko dla tych co sobie nie radzą a jednak walczą. Nie chcemy w pomocy społecznej naciągaczy, którzy zarabiają na czarno niezłą kasę i wyciągają ręce po zasiłki i nie chcemy takich co nie pracują bo państwo ma im dać bo im się należy. Zapraszam Pana żeby Pan spróbował chcociaż przez tydzień pobyć w terenie i inaczej zacznie Pan oceniać nasze społeczeństwo. Ustawa jest tak napisana, że teraz wspieramy patologię a dla tych aktywnych nie starcza pieniędzy na zasiłek.
kirka

Strona 4 z 13    [ Posty: 127 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x