nie jest możliwe ustalenie nowego miejsca zamieszkania????

Wybrane tematy:
Wzory informacji, decyzji Webinar - dodatek osłonowy. B. Mazurkiewicz 08/02/2022 Informator dla samorządów Ministerstwo Klimatu i Środowiska - Dodatek osłonowy. Pytania i odpowiedzi dopłaty unijne ARiMR jak pozyskać dane WZÓR PISMA DO ZUSU O WYSOKOŚĆ SKŁADEK ZDROWOTNYCH ZA 2020R.
kalina.malina
Starszy referent
Zajmuję się: wszystkim
Kontakt:

Re: nie jest możliwe ustalenie nowego miejsca zamieszkania????

Post autor: kalina.malina »

de Charette pisze: 09 lis 2022, 12:28 jedna taka mała rzecz:
jakim k...urwa cudem ktoś ma wam oświadczyć, że do 30.11.2022 nie uzyska?
Decyzje możecie wydać dopiero z datą grudniową i wtedy dopiero brać oświadczenia
No i po 30.11 kazde oswiadczenie ze nie ma mozliwosci nadania nowego adresu do 30 list jest prawdziwe i logiczne. :) w ododatku jest potwierdzone dnia 1.12 przez organ, poniewaz wstecz sie nie da juz nadac :) Najlepsze rozwiazanie.
Bea1
Referent
Zajmuję się: SR, FA
Kontakt:

Post autor: Bea1 »

kalina.malina pisze:
Decyzje możecie wydać dopiero z datą grudniową i wtedy dopiero brać oświadczenia
No i po 30.11 kazde oswiadczenie ze nie ma mozliwosci nadania nowego adresu do 30 list jest prawdziwe i logiczne. :) w ododatku jest potwierdzone dnia 1.12 przez organ, poniewaz wstecz sie nie da juz nadac :) Najlepsze rozwiazanie.
ale co czekać teraz z nierozpatrzonymi wnioskami do grudnia a co z zamkniętymi, no za nic nie rozumiem tego przepisu o co im chodzi
zuzka
Referent
Zajmuję się: ŚW
Kontakt:

Post autor: zuzka »

kalina.malina pisze: 09 lis 2022, 12:52 "W świetle ww. regulacji, dodatek węglowy może zostać przyznany osobie, gdy zostanie ustalone, że główne źródło ogrzewania gospodarstwa domowego, o którym mowa w art. 2 ust. 1 u.d.w., nie zostało zgłoszone lub wpisane do centralnej ewidencji emisyjności budynków. Jeżeli takie źródło ogrzewania zostało zgłoszone przez osobę w gospodarstwie domowym, lecz po dniu 11.08.2022 r., to wówczas dodatek węglowy nie przysługuje."

W swietle tego co ten odpowiadający z lex pisze powyżej nie jest dla mnie nijak wiarygodny. Nie ma takiego czegoś w ustawie jak wyżej zacytowałam. Ja nie wiem jak mozna takie interpretacje snuc skoro zdanie "nie zglosiły zrodla ciepła do dnia 11 sierpnia" jest proste jak budowa cepa.

Czyli Kalina.malina uważasz żeby przyznawać tym co złożyli deklarację po 11 sierpnia?? ja uważam że należy przyznać ale może się mylę
kalina.malina
Starszy referent
Zajmuję się: wszystkim
Kontakt:

Post autor: kalina.malina »

My przyznajemy po wywiadzie. Zgodnie z tym art. Nijak on nie różnicuje tych co zgłosili po 11 sierpnia od tych co nie zgłosili wcale. Traktujemy ich tak samo bo tak mówi ten przepis. Nie ma w nim nic co kazałoby ich traaktowac inaczej w zalezności od tego co robili po tym dniu. Oczywiscie tez mozemy sie mylić, choc mi nawet nie przyszłoby do glowy interpetowac inaczej, dopiero tu zauwazyłam ze zdania sa podzielone.
nowa21
Stażysta
Zajmuję się: SR/FA
Kontakt:

Post autor: nowa21 »

kalina.malina pisze: 09 lis 2022, 12:54
Dobre :lol:
A czy ktoś ma pomysł jak rozwiązać ten problem w listopadzie ;) czy czekamy do świąt?
Bea1
Referent
Zajmuję się: SR, FA
Kontakt:

Post autor: Bea1 »

a jaka jest szansa na to że przedłużą realizacje tych dodatków, bo ja już marnie to wszystko widzę, co się coś ruszy do przodu to trzeba wrócić prawie do początku. bo tylko tak można to zrobić dobrze a nie taka duża zmiana na 1,5 miesiąca przed końcem terminów.
elinka85
Referent
Zajmuję się: ps

Post autor: elinka85 »

Bea1 pisze: 09 lis 2022, 21:43 a jaka jest szansa na to że przedłużą realizacje tych dodatków, bo ja już marnie to wszystko widzę, co się coś ruszy do przodu to trzeba wrócić prawie do początku. bo tylko tak można to zrobić dobrze a nie taka duża zmiana na 1,5 miesiąca przed końcem terminów.
Ja już jestem daaawno po terminach i już przestało mnie to ruszać :) robię swoje i tyle. Niech sobie krzyczą i się awanturują wychodzę z założenia "no co pan zrobisz? nic pan nie zrobisz".
Dojść już nerwów na tym zasranym dodatku węglowym zjadłam, szkoda zdrowia... że o moim cennym czasie nie wspomnę ;)
Ania15
Praktykant
Zajmuję się: zr,dw,do
Kontakt:

Post autor: Ania15 »

Cześć! Mam pytanko kiedy robimy wywiad jeśli zostanie zmieniona deklaracja w kwestii rodzaju paliwa? Na bieżąco?
ODPOWIEDZ