nie miła klientka

Wybrane tematy:
Opowiedz o swych traumatycznych przeżyciach z SI KDR Duplikat, krok po kroku Małżeństwo bez wspólnych dzieci zamiast nazwisko imię KDR- dziecko niepełnosprawne osoba wcześniej była posiadaczem KDR
ODPOWIEDZ
Katka89

nie miła klientka

Post autor: Katka89 »

Kobieta dzowni urażonym tonem, że ma 3 dzieci- najstarsze ma 28, ale studiuje dziennie, pozostałą dwójka też studiuje i ona się pyta, czy sie KDR należy? grzecznie odpowiadam, że nie,"ale ona MA 3 dzieci", więc nie dyskutując z nią pow , żeby złożyła sobie wnioski jeśli ma taką ochotę. Dobrze myślę, że KDR się nie należy?
kate1
Praktykant
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: nie miła klientka

Post autor: kate1 »

tak, dobrze myślisz. karty przysługują dzieciom powyżej 18 roku życia do ukończenia 25 roku życia o ile dzieci się uczą.
Katka89

czyli nawet jak wpisze 28-letnie dziecko w strukturę rodziny i nie będzie wnisokowac o KDR dla niej tylko dla pozostałych dzieci to się nie należy KDR prawda?
kate1
Praktykant
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: kate1 »

wydaje mi się, że się nie należy bo nie spełnia warunków określonych w ustawie. dwoje dzieci nie uprawnia do przyznania KDR. a trzecie dziecko już nie spełnia warunku.
IGCIA

Post autor: IGCIA »

OCZYWIŚCIE ŻE NIE SPEŁNIA WYMOGÓW, DZIECKO W WIEKU 28 LAT? DOBRE :-)
Katka89

właśnie się śmiałam, że za chwile 30-latkom wydawać będziemy karty bo są "dziećmi"... ha ha :D
ODPOWIEDZ