Pani złożyła wniosek o KDR dla członka rodziny wielodzietnej który był już wcześniej jej posiadaczem tj. dla córki która rozpoczęła od 1 października studia. Wcześniej miała przyznana kartę do 30.09.201r. Jednak nie mogę tego wniosku wprowadzić nie podświetla mi się wogóle opcja planowany termin ukończenia nauki. Co robię źle?
już mi się udało podświetliła się opcja wyboru szkoły i wstawienia terminu zakończenia nauki jednak wyświetla mi się komunikat brak wystarczających danych do automatycznego wyznaczenia terminu ważności, ktoś wie dlaczego?
już mi się udało podświetliła się opcja wyboru szkoły i wstawienia terminu zakończenia nauki jednak wyświetla mi się komunikat brak wystarczających danych do automatycznego wyznaczenia terminu ważności, ktoś wie dlaczego?
wiem że mogę wpisać sama ale zastanawiam się dlaczego nie wchodzi z automatu?
Nie pamiętam czy dla szkoły wyższej zawsze wyznaczało. A może ta data przekracza jego wiek 25 lat? Tzn. karta dla dziecka uczącego się, nie może być na okres dłuższy niż do ukończenia przez niego 25 lat.
Art. 11 ust. 1 pkt 3 3) dziecku powyżej 18. roku życia - odpowiednio do dnia 30 września następującego po końcu roku szkolnego, w którym jest planowane ukończenie nauki w danej placówce, lub, w przypadku szkoły wyższej, do dnia 30 września roku, w którym jest planowane ukończenie nauki w danej placówce, zgodnie z oświadczeniem, o którym mowa w art. 10 ust. 4 pkt 4, nie dłużej jednak niż do ukończenia 25. roku życia;