Nie mogę zatwierdzić decyzji - Sygnity

Wybrane tematy:
Deputat węglowy zaświadczenie o dochodach Emerytura w marcu Potrącenie nadpłaty świadczenia uzupełniającego proszę sprawdzcie Śmierć zarządcy co dalej?
ODPOWIEDZ
Jola123
Stażysta
Zajmuję się: ŚW, FA, KDR, DM, DE
Kontakt:

Nie mogę zatwierdzić decyzji - Sygnity

Post autor: Jola123 »

Po utworzeniu decyzji Pani X nie mogę jej zatwierdzić ponieważ pojawia się komunikat:
"w systemie jest już decyzja o nr...., której dodatki pokrywają się z tą decyzją".
Sprawdziłam wskazaną decyzję przez program decyzję, wynika z niej że jest to dodatek mieszkaniowy przyznany Panu Y na lokal, który był 2 lata temu miejscem zamieszkania Pani X. Adresy są różne także - inne ulice . Od 2 lat Pani X i Pan Y pobierają dodatki mieszkaniowe na swoje mieszkania i nigdy nie było z tym problemu. Podejrzewam, że to wina wgrania nowej wersji...
Ktoś, coś...
GORZATKA
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: Nie mogę zatwierdzić decyzji - Sygnity

Post autor: GORZATKA »

miałam podobny problem,
u nas okazało się, że dwóch wnioskodawców miało ten sam adres wpisany do bazy danych,

sprawdź, może u Ciebie też się pokrywają adresy, może u tej poprzedniej został adres pobytu, lub zameldowania, lub tymczasowy taki sam jak u nowej,

u nas w kamienicach numeracja mieszkań jest czasami pomieszana, wtedy jestem zmuszona u jednaj z rodzin dopisać do numeru mieszkania literkę "a" żeby weszło,
GORZATKA
Jola123
Stażysta
Zajmuję się: ŚW, FA, KDR, DM, DE
Kontakt:

Re: Nie mogę zatwierdzić decyzji - Sygnity

Post autor: Jola123 »

Faktycznie, pomogło...
Dodałam ukośnik przy numerze mieszkania.
Dzięki serdeczne
ODPOWIEDZ