Nie mogę zatwierdzić przyznania dodatkowej formy karty - ele - Karta Dużej Rodziny

Strona 2 z 2    [ Posty: 16 ]

Napisano: 31 sty 2018, 14:19

tylko teraz gdzie szukac pomocy?????
Baska
Stażysta
Od: 14 mar 2017, 12:36
Zajmuję się: Swiadczenia rodzinne

Napisano: 31 sty 2018, 19:25

mkaz pisze:najprawdopodobniej rozdzieliłaś imiona i przerzuciłas do osobnych rubryk. Musisz znowu zrobić wszystko "niepoprawnie" i wrzucic imię drugie do rubryki z imieniem pierwszym

Nie potrafię własnei zrozumieć tej głupoty, co za debil to projektował?...
naitsyrk85
Starszy referent
Od: 27 cze 2013, 10:30
Zajmuję się:

Napisano: 01 lut 2018, 8:39

Baska pisze:DOBRZE TYLKO ZE JA MAM DOPIERO ZŁOŻONY WNIOSEK NOWY. PIERWSZY RAZ
Ja również miałam taką sytuacje wczoraj i otrzymałam informację z Help Desk aby w zakładce "Uprawnienia do wizualizacji karty" przy pierwszym imieniu wpisać drugie (jeśli członkowie rodziny takowe posiadają). Ten "błąd biznesowy" ma być dzisiaj poprawiony, ale póki co tak można go ominąć.
Jazoś
Praktykant
Od: 01 lut 2018, 8:28
Zajmuję się: KDR, Stypendia

Napisano: 01 lut 2018, 12:06

naitsyrk85 pisze:
mkaz pisze:najprawdopodobniej rozdzieliłaś imiona i przerzuciłas do osobnych rubryk. Musisz znowu zrobić wszystko "niepoprawnie" i wrzucic imię drugie do rubryki z imieniem pierwszym

Nie potrafię własnei zrozumieć tej głupoty, co za debil to projektował?...

Mam to samo zdanie...
mkaz
Starszy referent
Od: 12 cze 2014, 9:41
Zajmuję się:

Napisano: 01 lut 2018, 13:28

Osobiście widzę duże potrzeby zmian w tym systemie
naitsyrk85
Starszy referent
Od: 27 cze 2013, 10:30
Zajmuję się:

Napisano: 02 lut 2018, 12:31

wiecie co to skandal ten cały system.
Dzisiaj wprowadziłam nowiuteńką rodzinę na obie formy karty. Oczywiście po zatwierdzeniu rodziny wyskoczył mi błąd biznesowy przy każdym członku rodziny, że dane są niezgodne bla bla bla...
W związku z tym, że już wcześniej odkryłam, że jak się gmera przy imionach (jak ktoś miał dwa i rozpiszemy to na oddzielne rubryki to również wystąpi błąd) to i w tym przypadku zaczęłam szukać.
Tylko matka dzieci miała dwa imiona, które wprowadziłam do systemu ( w oddzielnych rubrykach). Matka chce widzieć karty wszystkich członków rodziny. Przy wizualizacji karty matka wyświetla się tylko z jednym imieniem i tu mi podpowiedziało, że jak jej drugie imię usunęłam z wprowadzanego wniosku i zatwierdziłam to juz żaden błąd się nie pojawił.
Konkluzja jest tak, że wszystkich nowych chyba powinniśmy wprowadzać bez drugich imion!!!
mkaz
Starszy referent
Od: 12 cze 2014, 9:41
Zajmuję się:

Strona 2 z 2    [ Posty: 16 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x