Niechciany mieszkaniec DPS - Domy Pomocy Społecznej, Zakłady Opiekuńczo-Lecznicze

Strona 2 z 2    [ Posty: 16 ]

Napisano: 03 wrz 2010, 14:51

jednym słowem przyjąc łatwo, gorzej jesli rzecz idzie w drugą stronę...
~mala

Napisano: 03 wrz 2010, 15:06

też mamy problem z mieszkanką, która stawia cały dps na nogi, bije mieszkanki, nwet personel, zastrasza, terroryzuje...zmieniała je juz kilkakrotnie, na swoje nieszczecie, przyjeliśmy ja, ale nie da sie jej resocjalizowac....
~ja

Napisano: 09 wrz 2010, 15:16

Moim zdaniem watro byłoby zatropszczyć się o konsultacje psychiatryczne i w przypadku stwierdzenia zaburzeń psychicznych zawnioskować o zmainę profilu domu na taki dla przewlekle psychicznie chorych, a tam znają metodę przymusu bezpośredniego.
~konserwa_xv

Napisano: 10 wrz 2010, 19:08

To nie jest takie proste. Istnieją procedury dot. przymusu bezpośredniego i mieszkańcy doskonale je znają. Osoby te z premedytacją wykorzystują to i np. demolują co się da wtedy kiedy są zwolnione z \"przymusu\". Z tego co mi wiadomo nie ma Domów ani żadnych innych instytucji o tzw. \"wzmożonym nadzorze\", jest tylko dps i szpital psychiatryczny(który szybko pozbywa się uciążliwego pacjenta). Jest problem, ponieważ osoby chore psychicznie i agresywne \"odbijane\" są jak piłeczki od jednego do innego dps-u, jednocześnie są dużym zagrożeniem dla innych mieszkańców i personelu. Co robić????????
~Aga

Napisano: 10 sty 2013, 1:00

WITAM, A CO ZROBIĆ Z MIESZKAŃCEM, KTÓRY WE WNIOSKU OD LEKARZA KIERUJĄCEGO DO DPS MA ZAZNACZONY PROFIL DLA OSÓB PRZEWLEKLE SOMATYCZNIE CHORYCH, A JAK PÓŹNIEJ DOSZŁY DOKUMENTY TO SIE DOCZYTALIŚMY, ŻE OSOBA LECZY SIE PSYCHIATRYCZNIE, PRZEBYWAŁA W ZOLU I STAMTĄD NAPISALI W WYPISIE,ŻE WYPISUJĄ JĄ Z POWODU AGRESYWNEGO STANU, ŻE KWALIFIKUJE SIĘ DO DPS O PROFILU DLA PSYCHICZNIE CHORYCH.CO DALEJ???
~b

Napisano: 13 sty 2013, 19:55

kompletować dokumenty do właściwego dpsu, często prawdę celowo się ukrywa i potem takie sytuacje
~mańka

Strona 2 z 2    [ Posty: 16 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x