niedopłata do czynszu przez 6 miesiecy POMOCY - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 05 sie 2015, 13:19

Witam
mam pytanie co zrobić
Mam Panią X , która złożyła wniosek 30.07.2015.Natomiast dodatek mieszkaniowy z poprzedniego wniosku ( to był jej pierwszy wniosek ) miała przyznany od 01.02.2015r.do 31.07.2015r. W dniu 31.07.2015 zadzwoniłam do zarządcy ponieważ wniosek był żle wypełniony i dowiedziałam się że Pani X przez cały okres pobierania dodatku nie dopłacała do czynsz (całe 6 miesięcy) Zarządca też mnie o tym fakcie nie poinformował.
Proszę o pomoc jak mam zrobić ten przypadek to mój pierwszy raz
Z góry dziękuję
Betinka

Napisano: 05 sie 2015, 13:51

to twój pierwszy raz powiadasz :lol: ;) ..... miej lepiej pigułkę pod ręką :D
A serio w ustawie masz zapis że do obowiązku zarządcy należy powiadomienie organu o zaległościach 2-miesięcy. Jeśli tego nie uczyni ma obowiązek (zarządca) zwrócić wypłacony mu dodatek nawet z ryczałtem który delikwent pobrał w kasie
Piszesz decyzję decyzję dla zarządcy wyznaczając termin wpłaty a jak nie wpłaci to o powyższą kwotę pomniejszasz następną listę i tyle....
Oczywiście zachowujemy pełną procedurę wszczęcia postępowania z urzędu w trakcie postępowania wzywamy administratora do pokazania dokumentów przelewu kwoty uzupełniającej ...... opisujemy to w uzasadnieniu i tyle.....
małe ww
Podinspektor
Od: 11 kwie 2014, 9:44
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x