Czy wywiad można przeprowadzić z osobą uwzględnioną w deklaracji o dochodach, nie będącą wnioskodawcą np. żoną wnioskodawcy, konkubentem lub pełnoletnim dzieckiem z uwagi na nieobecność w dniu wywiadu wnioskodawcy?
1. czy wnioskodawca był poinformowany na piśmie o terminie wywiadu i związanych z tym konsekwencjach ?
2. kto jest stroną postępowania wnioskodawca czy jakaś tam Zośka ?
odpowiedz sobie na te pytania a wszystko stanie się jasne ...... pamiętaj niech cię moc i KPA prowadzi
Moim zdaniem z żoną można, proszę bardzo, z kilku powodów nawet warto.
Z konkubentem ostrożniej, bo m.in. nie wiadomo jak im układa się współodpowiedzialność.
Inne osoby w zasadzie wykluczamy, choć można sobie wyobrazić sytuacje, w których warto uznać.
PCW ..... pod nieobecność męża z młodą żoną ?...... no nie wiedziałem że teraz nazywa się to wywiad .... ihihihih
jeszcze raz chce podkreślić kto jest stroną w postępowaniu - Wnioskodawca- a nie członek gospodarstwa domowego
no patrzcie ... mi to małe www ....odradzało amory a teraz sam PCW do harców zachęca no niegrzecznie
ale zgadzam się z małe www - wywiad z wnioskodawcą musi być, ale mi zdarza się że członkom rodziny tez każe składac oswiadczenia o stanie majątkowym dodatkowo....
nie zamieszany ale to jego pomysł i z podkreśleniem na słowa "nawet warto"
a tu dowód rzeczowy
Re: wywiad...
Postautor: PCW » 05 sie 2015, 22:30
Moim zdaniem z żoną można, proszę bardzo, z kilku powodów nawet warto.
Z konkubentem ostrożniej, bo m.in. nie wiadomo jak im układa się współodpowiedzialność.
Inne osoby w zasadzie wykluczamy, choć można sobie wyobrazić sytuacje, w których warto uznać.