nienależnie pobrane - Stypendia

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 24 lut 2017, 13:18

mam osobę ktora bedzie musiala zwrócic nienaleznie pobrane styp. za okres od wrzesnia do grudnia 2016 r. Co musze zrobic w pierwszej kolejnosci? czy przy zwrocie stypendium sa odsetki??
nowawa

Napisano: 28 lut 2017, 13:07

Widze że z pomocą tu ciężko, wszsyscy tylko czytają a nikt nie podpowie. Naprawde te sytuacje ze zwrotami są tak rzadkie że nikt nic nie wie??
Gościnnie

Napisano: 28 lut 2017, 13:27

viewtopic.php?f=46&t=207209779
Gościnnie pisze:Widze że z pomocą tu ciężko, wszsyscy tylko czytają a nikt nie podpowie. Naprawde te sytuacje ze zwrotami są tak rzadkie że nikt nic nie wie??
Sytuacje ze zwrotami są rzadkie. 2 lata u siebie nie miałem takiej sprawy. A tutaj kilka rad co Ci może pomóc skuteczniej rozwiązywać takie problemy.
1. Weź jakąkolwiek sprawę w swojej gminie w której ktoś stwierdzał nienależnie pobrane. Na pewno jest taka sprawa. Ze świadczeń rodzinnych, z 500+ itp. Przeanalizuj co ktoś zrobił i zrób analogicznie?
2. Jeśli nie wiem jak coś zrobić, to idę omówić temat do przełożonego - w końcu od tego on tam jest.
3. Idź do radcy prawnego - w końcu od tego jest?
4. Czytaj nie tylko swoje tematy. W innych tematach też masz wyjaśnienie niektórych kwestii.
Gość

Napisano: 28 lut 2017, 14:22

my zawsze odstępujemy od zwrotu, ponieważ mamy poparcie w fakturach, że pieniądze publiczne nie zostały zmarnotrawione.
mkaz
Starszy referent
Od: 12 cze 2014, 9:41
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x