Witam, proszę o pomoc osoby które pracują w programie sygnity, jak wyliczacie odsetki od kwoty nienaleznie pobranego swiadczenia? Robicie to w systemie czy w kalkulatorze odsetek? I ile wynosi współczynnik procentowy odsetek?
proszę o informacje
Ragnar pisze:Na podstawie art. 481 § 24 ustawy z dnia 23 kwietnia 1964 r. – Kodeks cywilny (Dz. U. z 2014 r. poz. 121, z późn. zm.1)) ogłasza się, że poczynając od dnia 1 stycznia 2016 r. wysokość odsetek ustawowych za opóźnienie wynosi 7% w stosunku rocznym.
i w programie też powinno być 7
No właśnie wiem jak to jest;) DziękujeRagnar pisze:nie będę sprawdzał Sygnity. poza tym dobrze Ci napisali bo w tamtych okresach wysokość odsetek była inna, a dziś wynosi 7 %
program Ci wszystko zrobi dobrze, przynajmniej żyjmy taką nadzieją.![]()
dla pewności sprawdzam w kalkulatorach online (ale jak sama wiesz różnie one liczą)
a możesz mi napisać jak to wyliczasz bo u mnie odsetki to "bolączka" księgowość interpretuje inaczej przepis kierownik inaczej i program jeszcze inaczej. Jak Ktoś ma do oddania NP za okres od 2017-01-01 do 2017-09-30 w kwocie 4500,00. Spłaca to w ratach po 500,00zł miesiecznie zaczynając od grudnia 2017. Dziekuję!PauPW pisze:program liczy ok ale dodatkowo sprawdzam na gofin.pl