Czy ktoś z was miał taką sytuację, że wypłacił 3tys niesłusznie, mam takie 3 przypadki gdzie została wydana dec przyznająca osobom które miały pierwszą deklarację złożoną po 11.08. Teraz nie wiem jak ugryźć temat.
Mam też taki przypadek gdzie w starym drewnianym domu pierwsza deklaracja została złożona 2.09.22, decyzja pozytywna wydana 20.09 przelew zrobiony 22.09. Teraz dziewczyna mówi że nie ma już tych 3tys żeby oddać bo kupiła węgiel. Jak umotywować zasadnośc przyznanego dodatku ?
Nienależnie wypłacony dodatek węglowy
-
- Praktykant
- Zajmuję się: dw
- Kontakt:
- heiland
- Administrator
- Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS
- Kontakt:
Re: Nienależnie wypłacony dodatek węglowy
Dostałaś odpowiedź na minichat od kolegi 

- thorgal70
- Referent
- Zajmuję się: Wszystkim i niczym
- Kontakt:
Czyżby ta odpowiedź brzmiała "Zapomnieć"? 
Wydaje mi się, że dużo jest takich przypadków, ale jak się uchwala ustawy z dnia na dzień i podobnie wypłaca kasę, to nie sposób jest nie popełniać błędów.
Na główne pytanie nie odpowiem bo nie wiem. Jak powinna wyglądać prawidłowa procedura?

Wydaje mi się, że dużo jest takich przypadków, ale jak się uchwala ustawy z dnia na dzień i podobnie wypłaca kasę, to nie sposób jest nie popełniać błędów.
Na główne pytanie nie odpowiem bo nie wiem. Jak powinna wyglądać prawidłowa procedura?
Z poważaniem
-
- Stażysta
- Zajmuję się: PS
- Kontakt:
analogicznie jak w naszych innych swiadczeniach, czyli zwrot nienaleznie pobranego swiadczenia ...czyli wszczecie postepowania a potem decyzja
-
- Praktykant
- Zajmuję się: FA
- Kontakt:
Mam taką samą sytuację... Z tym, że program nie załapał, że dw został już na dany adres wypłacony i wypłaciłam drugi raz. Pani nie chce zwrócić.:/
-
- Praktykant
- Zajmuję się: dw
- Kontakt:
to że nie chce to nic, będzie musiała najwyżej dasz tydaga8901 pisze: 13 paź 2022, 14:03 Mam taką samą sytuację... Z tym, że program nie załapał, że dw został już na dany adres wypłacony i wypłaciłam drugi raz. Pani nie chce zwrócić.:/
tuł wykonawczy do urzędu skarbowego
Oprócz Nienależnie wypłacony dodatek węglowy - Dodatek osłonowy / bon energetyczny / inne dodatki "paliwowe" przeczytaj również:
Odwołanie od informacji do sko
Nie mieszka a chce dodatek na wegiel
informacja przed odmową- formularz B
Piec w budynku obok
Adresy w DW
pierwsza deklaracja zgłoszona w CEEB w październiku
Inne źródła ciepła- rozpatrzenie wniosku
dochody - DO
jednoosobowe gospodarstwa
Wzór pisma w sprawie deklaracji śmieciowej
nie wyodrębnione lokale w budynku wielorodzinnym
upoważnienie dla pracownika odnoście przetwarzania udanych osobowych