nienznany adres dłużnika - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]

Napisano: 31 sty 2017, 10:56

Witam. Co robicie w sytuacji,gdy jesteśmy OWW, występujemy z wnioskiem o podjęcie działań do innego OPS i otrzymujemy odpowiedź, że dłużnik nie mieszka pod wskazanym adresem?
Wystąpiłam do komornika o ustalenie adresu ale otrzymałam odpowiedź, że nie są w stanie ustalić. Czy coś jeszcze mam z tym zrobić? Czy kończę postępowanie i chowam teczkę?
Wercia

Napisano: 31 sty 2017, 15:27

Proszę o pomoc.
Wercia

Napisano: 01 lut 2017, 12:49

ustalasz kuratora ds doreczen
angy

Napisano: 01 lut 2017, 12:51

A co z tymi, którzy przebywają za granicą? Wiemy, że jest za granicą. Czy tutaj też kurator ds. doręczeń?
nie jestem robotem

Napisano: 01 lut 2017, 13:18

Ja zgodnie z zaleceniami kolegi Elmera...mam nadzieję, że się nie obrazi, że nazwałam go swoim kolega...w sytuacji jak komornik mi odpowiada, że nie znane jest miejsce pobytu dłużnika i może tego ustalić, robię kawę i czytam forum :lol:
"Bądź dobrej myśli
bo po co być złej"
Stanisław Lem
legalna 01
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 27 kwie 2015, 14:01
Zajmuję się:

Napisano: 01 lut 2017, 13:22

to ja już się pogubiłam.bo trzymałam się wersji , że kuratora ustala się tylko w przypadku decyzji zwrotowych. A teraz to już sama nie wiem.
wercia

Napisano: 01 lut 2017, 13:23

wercia pisze:to ja już się pogubiłam.bo trzymałam się wersji , że kuratora ustala się tylko w przypadku decyzji zwrotowych. A teraz to już sama nie wiem.
bo masz racje i tego sie trzymaj
"Bądź dobrej myśli
bo po co być złej"
Stanisław Lem
legalna 01
Awatar użytkownika
Podinspektor
Zajmuję się:

Napisano: 01 lut 2017, 13:33

Bardzo dziękuję za pomoc.A co z tym robić w następnym okresie? Czy po raz kolejny wysyłać wnioski co roku? Próbować ich jakoś namierzyć?
I co z dłużnikami u których mam ustalonych kuratorów jeszcze w sprawie decyzji zwrotowych?
Wercia

Napisano: 01 lut 2017, 13:42

myslę, że ci kuraotorzy by;li powołani do konkretnej czynności i teraz ich postanownienie wygasło
"Bądź dobrej myśli
bo po co być złej"
Stanisław Lem
legalna 01
Awatar użytkownika
Podinspektor
Zajmuję się:

Napisano: 01 lut 2017, 14:56

i raz w okresie zasiłkowym powinnam występować z wnioskiem co okres? czy jak mam już stwierdzone, że nie ma możliwości ustalenia miejsca zamieszkania to już w ogóle nic z tym nie robie?
Wercia

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x