pozbawienie praw rodzicielskich POMOCY!!! - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 31 sty 2017, 10:13

mam pana, który został pozbawiony praw rodzicielskich z jakiego artykułu mam zrobić wszczęcie postępowania???
asia525

Napisano: 31 sty 2017, 10:46

wszczęcie w jakiej sprawie???
"Bądź dobrej myśli
bo po co być złej"
Stanisław Lem
legalna 01
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 27 kwie 2015, 14:01
Zajmuję się:

Napisano: 31 sty 2017, 11:18

legalna 01 pisze:wszczęcie w jakiej sprawie???
w sprawie uchylenia decyzji z postanowienia sądu o pozbawieniu praw rodzicielskich
asia525

Napisano: 31 sty 2017, 11:46

skoro został pozbawiony władzy rodzielnsiej to rozumiem, ze dzieci zostały umoieszczone w pieczy zastępczej????
Napisz że coś dokładniej bo jak mam Ci podpowiedziec jak nie wiem o co chodzi...czy o wnioskodawce, czy o dłuznika :D
"Bądź dobrej myśli
bo po co być złej"
Stanisław Lem
legalna 01
Awatar użytkownika
Podinspektor
Zajmuję się:

Napisano: 31 sty 2017, 11:52

legalna 01 pisze:skoro został pozbawiony władzy rodzielnsiej to rozumiem, ze dzieci zostały umoieszczone w pieczy zastępczej????
Napisz że coś dokładniej bo jak mam Ci podpowiedziec jak nie wiem o co chodzi...czy o wnioskodawce, czy o dłuznika :D
a więc, chodzi o wnioskodawcę, który miał FA i teraz dostałam postanowienie z sądu o pozbawieniu go praw rodzicielskich i przywróceniu praw rodzicielskich dla matki dziecka. bo ona wcześniej była pozbawiona tych praw (ojciec z matką dziecka nie żyli we wspólnym gosp. domowym, matka dziecka jest w związku małżeńskim z innym mężczyzną) i teraz to ona będzie chciała składać na to dziecko, i moje pytanie jak wyżej na podstawie jakiego artykułu mam wszcząć postępowanie w sprawie uchylenia decyzji
z góry dzięki;)
asia525

Napisano: 31 sty 2017, 11:59

alimenty a prawa rodzicielskie to dwie różne rzeczy. odebranie praw nie ma wpływu na alimenty.
czy został uchylony wyrok zasadzający alimenty?
czy dzieci umieszczono w pieczy zastępczej?

uważam tak bez analizy dokumentów, że w ustawie jest jedynie zapis, ze swiadczenia nie przyslugują jak uprawniona jest pieczy zastepczej, lub instytucji zapewniajacej zalodobowe utrzymanie.....bardzo bym sie tu zastanowiła zanim był wszczela postepowanie i uchyliła FA
"Bądź dobrej myśli
bo po co być złej"
Stanisław Lem
legalna 01
Awatar użytkownika
Podinspektor
Zajmuję się:

Napisano: 31 sty 2017, 12:12

legalna 01 pisze:alimenty a prawa rodzicielskie to dwie różne rzeczy. odebranie praw nie ma wpływu na alimenty.
czy został uchylony wyrok zasadzający alimenty?
czy dzieci umieszczono w pieczy zastępczej?

uważam tak bez analizy dokumentów, że w ustawie jest jedynie zapis, ze swiadczenia nie przyslugują jak uprawniona jest pieczy zastepczej, lub instytucji zapewniajacej zalodobowe utrzymanie.....bardzo bym sie tu zastanowiła zanim był wszczela postepowanie i uchyliła FA
na postanowieniu jest: iż pan X nie jest uprawniony do odbioru alimentów zasądzonych wyrokiem sądu na rzecz małoletniego
asia525

Napisano: 31 sty 2017, 12:20

czyli sąd uchylił wyrok zasądzający alimenty.
https://orzeczenia.nsa.gov.pl/doc/FF8DC3E29F
"Bądź dobrej myśli
bo po co być złej"
Stanisław Lem
legalna 01
Awatar użytkownika
Podinspektor
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]