nieszczęsny ROPS - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 22 lut 2017, 16:55

Kobieta napisała prośbę o wstrzymanie 500+ na pierwsze dziecko z powodu UWAGA poprawy warunków finansowych. Jednak po rozmowie okazało się że mąż owej Pani wyjechał za granicę i tam został złożony wniosek o świadczenie rodzinne na dziecko. Napisała prośbę o uchylenie decyzji. Co w takim przypadku napisac w dec.uchylającej w uzasadnieniu. Troche to dziwne dla mnie.
nieszczęsny ROPS

Napisano: 23 lut 2017, 9:25

dobrze że się chociaż przyznają ;) uzasadnic ze złozyła oświadczenie o rezygnacji albo przesłać do ROPSU
gops123456789

Napisano: 23 lut 2017, 11:49

nie masz podstawy do wstrzymania wypłaty. Dokumenty wysyłasz do ROPS, płacisz do momentu ustalenia lub nie koordynacji
..... mam szczęście, jestem człowiekiem......
Sipera
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 15 kwie 2014, 8:47
Zajmuję się: ŚR, SW, DS, Za życiem, czyste powietrze, DM i DE, i wszystko co się z tym wiąże włącznie z wydawaniem decyzji, sporządzaniem list wypłat i sprawozdań

Napisano: 23 lut 2017, 11:54

jeśli nie wyslaliscie do ropsu, a Pani chce zrezygnować to przyjmijcie rezygnację i uchylacie bez uzasadnienia bo jest na wniosek strony. Jak ktoś nam przynosi rezygnację to nie wypytujemy dlaczego
Gość

Napisano: 27 lut 2017, 8:59

Sipera pisze:nie masz podstawy do wstrzymania wypłaty. Dokumenty wysyłasz do ROPS, płacisz do momentu ustalenia lub nie koordynacji
Nie mam podstawy? Napisała prośbę o natychmiastowe wstrzymanie. To nie jest podstawa do wstrzymania??
gopssik

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x