niewydana karta straciła ważność - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]

Napisano: 13 kwie 2015, 11:30

Karta straciła ważność przed odebraniem, co dalej przyjąć nowy wniosek na to dziecko? Nie mogę przedłużyć ważności karty, bo nie została ona wydana podpowiedzcie coś
nowy32

Napisano: 13 kwie 2015, 13:15

Mam taki sam problem.. niech ktoś podpowie.. a teraz jeszcze kobieta mi złożyła wniosek i za 3 tygodnie dziecko będzie miało już 18 lat i co? też zamówię, a zanim przyjdzie to już będzie nieważna i znowu będą musieli czekać miesiąc na kartę;/ czy mogę zrobić tak, że zaznaczyć tam, że już ma 18 skończone i przedłużyć do daty ukończenia szkoły (bo mam zaświadczenie ze szkoły) ????? mogę tak zrobić? bo szkoda czasu i pieniędzy na kartę, która zanim do nas dojdzie już straci ważność....
ponton

Napisano: 13 kwie 2015, 13:32

Do ponton:
Przecież jak masz zaświadczenie ze szkoły to wybierasz opcje ,,dziecko przed ukończeniem 18r. ż. posiadające zaświadczenie..." i wydajesz kartę do czasu ukończenia szkoły/nauki !!!! :D
....

Napisano: 13 kwie 2015, 13:32

Do ponton:
Przecież jak masz zaświadczenie ze szkoły to wybierasz opcje ,,dziecko przed ukończeniem 18r. ż. posiadające zaświadczenie..." i wydajesz kartę do czasu ukończenia szkoły/nauki !!!! :D
....

Napisano: 13 kwie 2015, 13:39

a wie ktoś co dalej jak nie jest wydana w systemie a jest nieważna?
nowy32

Napisano: 13 kwie 2015, 13:47

Zadzwoń PWPW tam nie gryzą, a na pewno powiedzą co z tym fantem zrobić !
...

Napisano: 13 kwie 2015, 13:57

w systemie jest przy wnioskach opcja wydanie przedłużenia i to wystarczy.
Wpisac PESEL i wyskoczy informacja jak przedłużyć.
frogi
Stażysta
Od: 09 kwie 2015, 15:28
Zajmuję się:

Napisano: 13 kwie 2015, 14:46

właśnie ta opcja przedłużenia jest niedostępna, bo karta nie została wydana w systemie
nowy32

Napisano: 13 kwie 2015, 16:15

Ja bym dołączyła do akt sprawy i napisała notatkę służbową. Zamów nową w oparciu o zaświadczenie bądź oświadczenie o planowanym terminie nauki jesli nie ma jeszcze 18 lat a niebawem skończy.
Kasia12

Napisano: 14 kwie 2015, 8:26

Ja mam taki przypadek tez u siebie, zanim rodzina odebrała karty chłopakowi upłynął termin i nawet nie mogłam ja wydać.
Wczoraj weszłam w systemie i sprawdzałam, czy mogę mu przedłużyć.
I można. tylko nie wchodziłam we wniosek całej rodziny.
Tylko na głównej stronie weszłam w ikonkę wnioski. Wyświetlają się ikony: dodanie rodziny, uzupełnienie rodziny, ...., potem wydanie przedłużenia. Jak w to wejdziesz to należy wpisać pesel osoby, której kartę się przedłuża. Potem zaznaczasz okres ważności karty itp.
Mam nadzieje, że teraz Ci się uda.
frogi
Stażysta
Od: 09 kwie 2015, 15:28
Zajmuję się:

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x