Karta straciła ważność przed odebraniem, co dalej przyjąć nowy wniosek na to dziecko? Nie mogę przedłużyć ważności karty, bo nie została ona wydana podpowiedzcie coś
Mam taki sam problem.. niech ktoś podpowie.. a teraz jeszcze kobieta mi złożyła wniosek i za 3 tygodnie dziecko będzie miało już 18 lat i co? też zamówię, a zanim przyjdzie to już będzie nieważna i znowu będą musieli czekać miesiąc na kartę;/ czy mogę zrobić tak, że zaznaczyć tam, że już ma 18 skończone i przedłużyć do daty ukończenia szkoły (bo mam zaświadczenie ze szkoły) ????? mogę tak zrobić? bo szkoda czasu i pieniędzy na kartę, która zanim do nas dojdzie już straci ważność....
Do ponton:
Przecież jak masz zaświadczenie ze szkoły to wybierasz opcje ,,dziecko przed ukończeniem 18r. ż. posiadające zaświadczenie..." i wydajesz kartę do czasu ukończenia szkoły/nauki !!!!
Do ponton:
Przecież jak masz zaświadczenie ze szkoły to wybierasz opcje ,,dziecko przed ukończeniem 18r. ż. posiadające zaświadczenie..." i wydajesz kartę do czasu ukończenia szkoły/nauki !!!!
Ja bym dołączyła do akt sprawy i napisała notatkę służbową. Zamów nową w oparciu o zaświadczenie bądź oświadczenie o planowanym terminie nauki jesli nie ma jeszcze 18 lat a niebawem skończy.
Ja mam taki przypadek tez u siebie, zanim rodzina odebrała karty chłopakowi upłynął termin i nawet nie mogłam ja wydać.
Wczoraj weszłam w systemie i sprawdzałam, czy mogę mu przedłużyć.
I można. tylko nie wchodziłam we wniosek całej rodziny.
Tylko na głównej stronie weszłam w ikonkę wnioski. Wyświetlają się ikony: dodanie rodziny, uzupełnienie rodziny, ...., potem wydanie przedłużenia. Jak w to wejdziesz to należy wpisać pesel osoby, której kartę się przedłuża. Potem zaznaczasz okres ważności karty itp.
Mam nadzieje, że teraz Ci się uda.